“Αυτός τα έκανε όλα, εκείνος τα ξεκίνησε όλα, τα έργα του τα αντέγραψε όλη η χώρα”!!!

Η εφημερίδα μας προσπαθεί να κρατήσει υψηλά το επίπεδο του προεκλογικού αγώνα, αποφεύγοντας τις κορώνες και τη δημοσίευση κειμένων που λαμβάνει, από συμπολίτες μας, με προσβλητικό περιεχόμενο και χαρακτηρισμούς για πρόσωπα, επιχειρήσεις και άλλες εφημερίδες.

Επίσης αποφεύγει τα fake news και τα στηλιτεύει όταν τα εντοπίζει.

Είναι ελαστική όσον αφορά τις δηλώσεις πολιτικών προσώπων, αφού εκείνα κρίνονται ή θα κριθούν από το λαό και για τα λεγόμενά τους.

Προσπαθούμε να φιλοξενούμε την κίνηση όλων των παρατάξεων στο μέτρο του δυνατού και αποφεύγουμε τις υπερβολές.

Ελπίζαμε πως και άλλες εφημερίδες θα έκαναν το ίδιο.

Κατά την άποψη μας δεν το κάνουν.

Φυσικά είναι ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ, το τι θα πράξουν.

ΔΕΝ είναι δικαίωμά τους όμως να διαμορφώνουν και να πασάρουν την δική τους “αλήθεια”, μειώνοντας ή εξαφανίζοντας δουλειά και προσπάθειες άλλων.

Πρόσφατα γίναμε μάρτυρες δύο δημοσιευμάτων, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, στην προσπάθεια του εκδότη της εφημερίδας “δικαιοσύνη” να υπερτονίσει τον ρόλο που έπαιξε ο κ. Λάμπρος Μίχος όσο ήταν Δήμαρχος στην πόλη μας.

Το ένα αφορούσε το Πάρκο της Κυκλοφοριακής Αγωγής, το οποίο σύμφωνα με την περί ου ο λόγος εφημερίδα, ήταν το πρώτο που κατασκευάστηκε στην χώρα μας και το αντέγραψαν άλλοι Δήμοι…

Αποδείξαμε με δημοσίευμά μας, λίγες ώρες αργότερα με ντοκουμέντα, πως αυτή ΔΕΝ ήταν η αλήθεια.

Τέτοια Πάρκα προϋπήρχαν στην Ελλάδα, από το μακρινό  1978 στην Θεσσαλονίκη και στην Αττική σε άλλους Δήμους πριν το δικό μας.

Τελευταία η ίδια “καλή” συνάδελφος θέλοντας να ενισχύσει το προφίλ του κ. Μίχου πάλι, τον εμφανίζει σαν τον πρώτο που ενδιαφέρθηκε για την απομάκρυνση των πυλώνων της ΔΕΗ από την πόλη μας, γράφοντας σχετικά:

“…Ο μόνος που έχει ασχοληθεί επιστάμενα με το θέμα των πυλώνων Υψηλής Τάσης και την απομάκρυνση τους από την περιοχή μας είναι ο Λάμπρος Μίχος. Ο πρώτος που ασχολήθηκε, ο μόνος που το στήριξε αυτοπροσώπως στην Ελληνική Βουλή και έφερε απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα…”

Αποδείξαμε με ντοκουμέντα πάλι, με άρθρο μας του Ιανουαρίου 2010, πως ΔΕΝ είναι η αλήθεια αυτή που προβάλει, διότι πριν ο κ. Μίχος κάνει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της απομάκρυνσης των πυλώνων, ερωτήσεις στη Βουλή είχαν κάνει με την ιδιότητα του Βουλευτή, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, σημερινός Πρόεδρος του κόμματος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ο κ. Κουβέλης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως επίσης ΔΕΝ ήταν ο πρώτος που ασχολήθηκε με το θέμα των πυλώνων στην πόλη μας.

Προηγήθηκαν άλλοι, πριν από αυτόν.

Βέβαια η ουσία δεν είναι ποιος κινήθηκε πρώτος και ποιος ακολούθησε.

Η ουσία είναι πως για κοινής σημασίας θέματα πρέπει ΟΛΟΙ να ενδιαφερόμαστε και να αγωνιζόμαστε.

Έχουμε την εντύπωση πως και ο κ. Μίχος πρέπει να αισθάνεται άβολα από το πολύ “ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ”, το οποίο σε τελική ανάλυση γίνεται και “μπούμεραγκ” εναντίον του.

Ο κ. Μίχος υπήρξε Δήμαρχος στην πόλη μας, έκανε το έργο που μπορούσε και  κανένας δεν προσπαθεί να το μειώσει ή να το εξαφανίσει.

Άλλο πράγμα λοιπόν η υπενθύμιση του έργου του και άλλο πράγμα “Αυτός τα έκανε όλα, εκείνος τα ξεκίνησε όλα, αυτός έκανε έργα και τον αντέγραψε όλη η χώρα”

Ας φροντίσει λοιπόν η καλή εφημερίδα “δικαιοσύνη” να είναι προσεκτική στο τι γράφει.

Αν δυσκολεύεται να ανταποκριθεί και να τεκμηριώνει δημοσιεύματά της, σε θέματα της πόλης μας, που συνέβησαν πριν πολλά χρόνια, μπορούμε να της δανείσουμε το σαράντα ενός ετών αρχείο μας, για να το μελετά, να αντλεί στοιχεία ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΑ και να αποφεύγει τέτοιες γκάφες…

Το παραπλεύρως πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο, δημοσίευμα της εφημερίδας μας έχει ημερομηνίες.

Ας δημοσιεύσει λοιπόν ο αρθρογράφος της “δικαιοσύνης” κάτι προγενέστερο των προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει κάποιοι άλλοι στην πόλη αυτή για το θέμα της απομάκρυνσης των πυλώνων, διαψεύδοντας και το Διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ κ. Μπουσδέκη, για μη “ενόχλησή” του από το Δήμο για τους πυλώνες της ΔΕΗ, για να τεκμηριώσει όσα υποστηρίζει…

Αλλιώς το αρχείο μας, στη διάθεσή του…