Διαψεύδει ο Γιώργος Καρράς τις δηλώσεις καθησυχασμού για τα τρία ακίνητα της πόλης μας που μεταβιβάστηκαν στο Υπερταμείο

Τις δηλώσεις της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κας Καφαντάρη κατά την επίσκεψή της στην πόλη μας και τη διαβεβαίωσή της προς στον Δήμαρχο κ. Καπλάνη, ότι δεν πρέπει να ανησυχούν οι κάτοικοι της πόλης μας γιατί τα ακίνητα που παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο (Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκης 2ου Λυκείου”, Βρεφονηπιακός Σταθμός “Δημήτρης Παντελιάδης” και Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Αγίας Βαρβάρας) δεν κινδυνεύουν να παραχωρηθούν σε τρίτους, σχολίασε ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Καρράς, ο οποίος είχε εντοπίσει και αναδείξει το θέμα τόσο κοινοβουλευτικά όσο και στα τοπικά ΜΜΕ, με το παρακάτω σχόλιό του, το οποίο μας έστειλε προς δημοσίευση:

“Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού στις 20 Ιανουαρίου 2019 έδωσε στη δημοσιότητα τον κατάλογο των 2.330 ακινήτων της αρμοδιότητός του που θέλει να εξαιρεθούν από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο. Ακολούθησε σχετική απόφαση αποδοχής του Υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκης 2ου Λυκείου” και επομένως παραμένει στην κυριότητα του Υπερταμείου, όπως και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός και ο χώρος του ΚΗΦΗ.

Ο κ. Τσακαλώτος έχει κληθεί από εμένα και, επί εννέα διαδοχικές εβδομάδες, αρνείται να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις ώστε να ενημερωθούν και οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας, προφασιζόμενος φόρτο εργασίας. Όπως γνωρίζετε, έχω απευθύνει και σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Βουλής ο οποίος επίσης σιωπά.

Η κα Καφαντάρη, με τη δήλωσή της ότι τα τρία ακίνητα δεν κινδυνεύουν να παραχωρηθούν, αποφεύγει να πει την αλήθεια ότι το Υπερταμείο έχει την εξουσία ή να τα πουλήσει, ή να τα παραχωρήσει προς εκμετάλλευση. Σε κάθε περίπτωση το Υπερταμείο έχει την υποχρέωση να τα διαχειριστεί για να προκύψουν από αυτά έσοδα για την εξυπηρέτηση του χρέους. Ακόμη κι αν δεν τα παραχωρήσει σε τρίτους, το Υπερταμείο ή θα επιβάλει απευθείας εισιτήριο στους χρήστες, ή θα τα ενοικιάσει.

Πώς, λοιπόν, μπορεί να δώσει κανείς πίστη σε μία δήλωση ότι δεν κινδυνεύουν όταν, τέτοιες καθησυχαστικές δηλώσεις που δεν επιβεβαιώνονται από πράξεις μόνο ως εκ του πονηρού υπεκφυγές μπορούν να ερμηνευτούν εν όψει της προεκλογικής περιόδου;”

Γιώργος Καρράς

Βουλευτής ΚΙΝΑΛ