Η “Απελευθέρωση των Ιωαννίνων” στο 5ο Δημοτικό και ακολουθεί η “Μάχη της Κρήτης”

Η πολύ πετυχημένη εκδήλωση που πραγματοποίησε, πριν τρεις εβδομάδες στο Δημοτικό Ωδείο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Βαρβάρας “ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ”, για τα 106 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων,  θα επαναληφθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου για τους μαθητές των μεγαλύτερων τάξεων του 5ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας.

Την ποιοτική αυτή εκδήλωση συντόνισε η συμπολίτισσά μας κ. Αργυρώ Χατζηπαναγιώτου και περιείχε οπτικοακουστικό υλικό από την εποχή εκείνη, από το αρχείο του Πολεμικού Μουσείου και άλλες πηγές.

Σε αυτήν μίλησε ο συγγραφέας κ. Ευθύμιος Ρέτζιος, παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία και ανέκδοτα γεγονότα εκείνων των ημερών και όσων διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο, έως την απελευθέρωση της πρωτεύουσας της Ηπείρου.

Την αξιέπαινη πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του 5ου Δημ. Σχολείου, υπάρχει πιθανότητα να την ακολουθήσουν κι΄ άλλα σχολεία της πόλης μας.

Την Δευτέρα 20 Μαΐου εξάλλου, στο ίδιο  Σχολείο θα φιλοξενηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών της πόλης μας “Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ” με αφορμή την Επέτειο της Μάχης της Κρήτης.