» Απαγορευτική η είσοδος σε ΑμεΑ σε Δημοτικούς χώρους

Απαγορευτική η είσοδος σε ΑμεΑ σε Δημοτικούς χώρους

Γράφαμε πρόσφατα σχετικά με την έλλειψη υποδομής που θα διευκόλυνε συμπολίτες μας ΑμεΑ, να επισκέπτονται δημοτικούς χώρους, όπως το Δημοτικό Ωδείο, το ΚΕΠ Υγείας και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στην οδό Σερίφου, το Κέντρο Λόγου και Τέχνης, τα Κλειστά Γυμναστήρια της πόλης μας κ.ά. Δημοτικά ακίνητα.

Την Πέμπτη το βραδύ 14 Μαρτίου, έγινε ο φιλικός αγώνας Μπάσκετ μεταξύ Μικτής ομάδας της πόλης μας και της Εθνικής Ενόπλων (υπάρχει σχετικό δημοσίευμα).

Δυστυχώς όμως την πολύ καλή αυτή αθλητική εκδήλωση με κοινωνικό μάλιστα περιεχόμενο, αφού συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει κανένα ΑμεΑ με κινητικά προβλήματα, αφού το κλειστό διαθέτει μια είσοδο και σε αυτήν υπάρχουν μόνο σκαλοπάτια.

Όταν κατασκευάστηκε το κλειστό γυμναστήριο έπρεπε να είχε προβλεφθεί η κατασκευή ράμπας.

Όμως και τώρα στα παραπάνω ακίνητα και σε όσα άλλα δεν υπάρχουν, πρέπει να κατασκευαστούν ράμπες για την διευκόλυνσή τους.

Δικαιούνται τα ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση σε όλους τους Δημοτικούς χώρους και ο Δήμος ΔΕΝ Δικαιούται να μην ανταποκριθεί σε αυτήν την ανάγκη.

Το έργο ούτε πολυδάπανο είναι, ούτε θα αναστατωθεί η χρήση των ακινήτων κατά τις εργασίες.

Ελπίζουμε σύντομα να πληροφορηθούμε την απόφαση για την κατασκευή τους.

Did you like this? Share it:

© 2019 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!