Μαζική συμμετοχή στην 5η εκστρατεία καθαρισμού της Λεωφ. Σχιστού που συντόνισε ο ΠΕΣΥΔΑΠ

Με βάση την κοινή προσπάθεια του Περιβαλλοντικού Συνδέσμου Δήμων Αθήνας – Πειραιά (ΠΕΣΥΔΑΠ) και των Δήμων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη,  Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αγίας Βαρβάρας και Περάματος για προστασία του περιβάλλοντος, βελτίωση ποιότητας ζωής των πολιτών αλλά και της πυροπροστασίας του – μοναδικής αξίας για την ευρύτερη περιοχή – Όρους Αιγάλεω, διοργανώθηκε από τον ΠΕΣΥΔΑΠ η 5η ετήσια εκστρατεία καθαρισμού στην Λεωφόρου Σχιστού, η οποία και ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου (26.07.2014) και μέσα σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, μικτά συνεργεία του ΠΕΣΥΔΑΠ και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής επιχείρησαν μαζικά με φορτηγά, χωματουργικά μηχανήματα και εξειδικευμένους εργάτες για τον καθαρισμό των χώρων στάθμευσης της Λεωφόρου Σχιστού και των δασικών δρόμων, μεταφέροντας στον ΧΥΤΑ Λιοσίων συνολικά εκατό τόνους κάθε είδους αποβλήτων. Το κύριο βάρος της επιχείρησης ανέλαβαν οι Δήμοι Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Αγίας Βαρβάρας και Περάματος, ενώ συμμετείχε και κλιμάκιο από το ΒΙΠΑ, επιτελείο από τα σώματα Πυροσβεστικής και Αστυνομίας, εθελοντές από την Πρωτοβουλία Πολιτών Κορυδαλλού και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πειραιά και πολίτες από την ευρύτερη περιοχή.

Στο επιχειρησιακό πεδίο παραβρέθηκαν ο νέος Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, ο Αντιδήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Κώστας Αλεξίου, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού Μιχάλης Ευθυμιάδης, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Νικόλαος Κολιάκος, ενώ τη νέα Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου εκπροσώπησε η Περιφερειακή Σύμβουλος Ειρήνη Μεταξά. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Σπύρος Τζόκας, ο οποίος αφού αναγνώρισε το έργο του ΠΕΣΥΔΑΠ, ανάφερε χαρακτηριστικά: «Πρωτοβουλίες όπως αυτή του ΠΕΣΥΔΑΠ και των Δήμων – μελών του είναι εξαιρετικά σημαντικές για την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής. Με δεδομένο το γεγονός ότι μεγάλο τμήμα της Λεωφόρου Σχιστού εντάσσεται διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα είναι αυτονόητο ότι το θα είμαστε στο πλευρό κάθε τέτοιας προσπάθειας».

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης σημείωσε ότι: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμμετέχοντες Δήμους, φορείς και πολίτες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο 5ο κατά σειρά κάλεσμα που απηύθυνε ο ΠΕΣΥΔΑΠ για τον καθαρισμό της Λεωφόρου Σχιστού. Η συνεργασία είχε θεαματικά αποτελέσματα αφού καθαρίστηκαν πλήρως χώροι στάθμευσης και δασικοί δρόμοι. Είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή αναφορικά με την προστασία του Όρους Αιγάλεω και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών».