Δύο ακόμη εκδηλώσεις από το ΙΝΠΛΑΝΕΤ

“Love doesn’t hurt” workshop

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στον χώρο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης, στην Αγία Βαρβάρα έγινε το πρώτο εργαστήρι αφιερωμένο στην ενδοοικογενειακή κακοποίηση, στην βία και στην χρήση των ΜΜΕ ως αποτελεσματικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της βίας. Οι συντελεστές αυτής της εκδήλωσης, Αναστασία Αθανασιάδου, Βασιλική Τσαούλη και Ειρήνη Λιακοπούλου, είχαν λάβει μέρος σε σχετικό εκπαιδευτικό εργαστήρι, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στη Ρουμανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Love doesn’t hurt.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε πέντε Ευρωπαϊκές χώρες με τη συμμετοχή πολιτιστικών οργανισμών από τη Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ισπανία και Ελλάδα. Κατά την διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν διάφορα εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία θα δώσουν παραπάνω πληροφορίες στους συμμετέχοντες όσον αφορά την βία και την κακοποίηση στις μέρες μας. Βία στο σπίτι, στα σχολεία, στις φυλακές, στα γήπεδα, στους δρόμους…βία παντού! Βία υπάρχει παντού και σε διαφορετικές μορφές και θα συνεχίσει να υπάρχει εάν κανείς δεν τολμήσει να μιλήσει. Η ατμόσφαιρα της εκδήλωσης ήταν φιλική, το κοινό ήταν έτοιμο να μεταλαμπαδεύσει γνώσεις και εμπειρίες, να πληροφορηθεί και να μάθει περισσότερα για την αντιμετώπιση της βίας στην εποχή μας.

«Παράθυρο στην Ευρώπη»
Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Λαογραφίας, Αθλητισμού και Νέων τεχνολογιών (ΙΝΠΛΑΝΕΤ) με τη στήριξη του Δήμου Αγίας Βαρβάρας έχει ξεκινήσει προβολές ταινιών στο χώρο του Κέντρου Λόγου και Τέχνης. Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι οι πέντε νέοι εθελοντές που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΙΝΠΛΑΝΕΤ να δείξουν την Ευρώπη μέσα από έξι ταινίες.

Τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η τρίτη προβολή ταινίας και η βραδιά ήταν αφιερωμένη στην κροατική κουλτούρα και τέχνη. Όσοι ήρθαν δοκίμασαν τα παραδοσιακά φαγητά που είχαν προετοιμάσει οι εθελοντές από την Κροατία, ο Λέο και ο Φίλιπ ενώ στο τέλος ζητούσαν τις συνταγές!

Πριν ο Λέο και ο Φίλιπ μας δείξουν την εξαιρετική ταινία “Metastases”, οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το animation μικρού μήκους “Surogat”, η οποία έφερε το βραβείο Όσκαρ το 1962 στην Κροατία.

Η ατμόσφαιρα ήταν φιλική, όμορφη και νεανική, με όρεξη για καινούργιες γνωριμίες και εμπειρίες. Στο τέλος της βραδιάς όλοι είχαν αποκτήσει περισσότερες γνώσεις για την Ευρώπη ειδικότερα για την Κροατία, για την νοοτροπία και τις παραδόσεις της.

Επόμενη προβολή ταινίας στις 18 Μαρτίου από τις 18:00 με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης Αγίας Βαρβάρας και τιμώμενη χώρα τη Γαλλία.

Σας περιμένουμε!

Δημήτρης Σουλιώτης Πρόεδρος του ΙΝΠΛΑΝΕΤ
Μαρία Βάλκοβα Εθελόντρια