Συνέντευξη στο Contra Channel, έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης

Συνέντευξη στο Contra Cnannel, έδωσε ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης,  στην εκπομπή ΕΚΛOΓΕΣ 24.GR με το δημοσιογράφο Κων/νο Μαραβελίδη, την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.

Παρόντες στο Στούντιο ήταν και ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Σαράντης και ο υπ. Δήμαρχος Ιλίου κ. Κάβουρας.

Ο ΝΕΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης αναφερόμενος στον καινούργιο εκλογικό νόμο και στην εφαρμογή του μετά τις εκλογές, με τις αλλαγές που φέρνει ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, υποστήριξε πως είναι μια καλή ευκαιρία να αποδείξουμε όλοι μας ότι μας ενδιαφέρει η συνεργασία και η συναίνεση προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα του Δήμου μας.

Ίσως να καθυστερούν ορισμένες φορές οι αποφάσεις, να υπάρξουν προβλήματα και δυσκολίες.

Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο, αλλά το δυσκολότερο πολίτευμα, υποστήριξε.

ΤΙ ΕΡΓΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ

Απαντώντας στο ερώτημα του συντονιστή της εκπομπής κ. Μαραβελίδη, σχετικά με τι έργα προγραμματίζει για την επόμενη περίοδο στην Αγία Βαρβάρα, ο κ. Καπλάνης έκανε αναφορά σε ορισμένα από αυτά.

Ανακοίνωσε πως θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην καθαριότητα και  το περιβάλλον. Στην Υγεία και την ασφάλεια των πολιτών του Δήμου μας. Στην προσφορά ακόμα καλύτερης κοινωνικής προσφοράς από τις υπηρεσίες του Δήμου και την αύξηση της αλληλεγγύης μεταξύ των δημοτών.

Επίσης ανέφερε πως ένας στόχος της Διοίκησης του Δήμου που δεν πρόλαβε να πετύχει σε αυτήν τη θητεία, είναι το Γηροκομείο στην πόλη μας.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Απαντώντας στο ερώτημα πως είναι οι σχέσεις μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, τις χαρακτήρισε εξαιρετικές.

Βεβαίως ο αγώνας για την εξασφάλιση χρηματοδότησης έργων είναι επίπονος και συνεχής τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την Κεντρική Διοίκηση, κατέληξε.

Τόνισε πως υπάρχουν προγραμματισμένα και αποφασισμένα έργα κόστους άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτούμενα όλα από την Περιφέρεια.

Όλα τα έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια, εκτός εκείνου της Πράσινης Γειτονιάς.

ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Το ακανθώδες θέμα της διαχείρησης των απορριμμάτων έθιξε ο δημοσιογράφος και ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, τόνισε.

Η διαχείρηση των απορριμμάτων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν μπορεί η Πολιτεία, το Κράτος να λύσει τόσα χρόνια, όταν επί σειρά ετών σε άλλα Ευρωπαϊκά κράτη υπάρχει εκμετάλευση των σκουπιδιών. Είναι αδιανόητο να μη μπορούμε να διαχειριστούμε τα απορρίμματα, δήλωσε.

Αναφερόμενος στην Ανακύκλωση δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από τις αποδόσεις σε αυτόν τον τομέα όσον αφορά την ανταπόκριση και τη συμμετοχή του κόσμου. Πρέπει η ανακύκλωση να ξεκινήσει από τα σχολεία με ενημερωτικές ημερίδες και άλλες εκδηλώσεις, υποστήριξε. Δεν έχει γίνει ίσως εκτεταμένη ενημερωση, για την  ανακύκλωση, κατέληξε.

Χρειάζεται Εθνική Στρατηγική για τα σκουπίδια και την ανακύκλωση τόνισε.

ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Στο ερώτημα εάν υπάρχει από τη Διοίκηση του Δήμου κάποιο σχέδιο για την αύξηση της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας, ο κ. Καπλάνης, ανέφερε πως είναι βέβαιο πως με τη λειτουργία του Σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πλατεία της Αγίας Ελεούσας, σε λίγους μήνες, θα δοθούν μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξή της.

Θα πρέπει αυτή την θετικη συγκοιρία να την εκμεταλευτούμε σωστά και να δώσουμε την ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός σωστού Εμπορικού Κέντρου.

Αυτά περιείχαν περιληπτικά, οι απαντήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης στην τηλεοπτική του συνέντευξη, στην διαρκεια της οποίας ήταν άνετος και ετοιμόλογος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, θα αναρτηθεί σύντομα και το βίντεο της εκπομπής.