Ανταπάντηση Μίχου στην απάντηση Καπλάνη…

κύριε δήμαρχε,
χαίρομαι ειλικρινά διότι εδεήσατε να απαντήσετε.

Είμαι οπαδός του δημόσιου διαλόγου με στοιχεία και όχι με υπεκφυγές. Αυτές ήθελα να αποφύγουμε ζητώντας σας να καταθέσετε στοιχεία τα οποία, εσείς που βρίσκεστε στο δήμο, διαθέτετε.

Λυπούμαι διότι παρά την πολυλογία, με άπειρες συμβουλές και νουθεσίες (σε ποιόν ταιριάζουν άραγε), παραλείψατε τα στοιχεία που έπρεπε να δώσετε στη δημοσιότητα επικαλούμενος δήθεν κίνδυνο παραβίασης προσωπικών δεδομένων, στα οποία δεν ζήτησε κανείς να υπεισέλθουμε και δήθεν αρνητικών επιπτώσεων στα συμφέροντα του δήμου. Θολές, ασαφείς και ανυπόστατες δικαιολογίες. Επιτρέψατέ μου να σας πω ότι πολύ αργά σκεφθήκατε τα συμφέροντα του δήμου, τα οποία εμείς αρκούντως τα υποληπτόμαστε.

Μιλάτε για δικό σας προσωπικό δεδομένο που δεν σεβάστηκα.

Εσείς τα λέτε αυτά, που κάνατε φέιγ βολάν έναν έλεγχο για την επιχορήγηση του νομικού προσώπου των παιδικών σταθμών, που δεν αφορά εμένα, που δεν σχετίζεται καν με υποψία διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και το παραδώσατε στους πληρωμένους κανίβαλους, τσιράκια σας για να ασχημονούν εναντίον μου.

Και το επιτρέψατε αυτό, τη στιγμή που γνωρίζετε ότι είμασταν από τους πρώτους πέντε δήμους, που μπήκαμε εθελοντικά στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έγιναν επανειλημμένα κατασταλτικοί έλεγχοι και βρήκαν άψογη την οικονομική διαχείριση, που έδινα (εγώ σίγουρα) εθελοντικά την φορολογική μου δήλωση και τη δήλωση πόθεν έσχες στη δημοσιότητα. Μήπως, για να εξιλεωθείτε, πρέπει να δώσετε αμέσως στη δημοσιότητα το πόρισμα του ελέγχου, που αφορά τη δική σας περίοδο για να δούμε τις επιδόσεις σας;

Πάμε τώρα στην ουσία των απαντήσεών σας:

Επειδή είχατε πει ότι τα αναψυκτήρια είναι ζημιογόνα σας ζήτησα να το αποδείξετε με στοιχεία αναφέροντας:

α) Πόσα χρήματα εισπράχθηκαν από το αναψυκτήριο ΠΑΝΘΕΟΝ, ανά έτος και συνολικά, από μισθώματα, τέλη κλπ και πόσα χρήματα οφείλονται, ανά έτος και συνολικά και τι ενέργειες έχουν γίνει, πότε και ποιες, για την είσπραξη των οφειλομένων (συγκεκριμένα στοιχεία, εκθέσεις κατάσχεσης, δικόγραφα κ.λ.π.).

β) Πόσα χρήματα έχουν εισπραχθεί από τα άλλα δύο αναψυκτήρια, ανά έτος και συνολικά, από μισθώματα, τέλη κλπ και πόσα χρήματα οφείλονται, ανά έτος και συνολικά και τι ενέργειες έχουν γίνει για την είσπραξη των οφειλομένων ανά έτος και συνολικά και τι ενέργειες έχουν γίνει, πότε και ποιες, για την είσπραξη των οφειλομένων (συγκεκριμένα στοιχεία, εκθέσεις κατάσχεσης, δικόγραφα κ.λ.π.).

Τί μου απαντήσατε; Ότι «τα αναψυκτήρια σήμερα ως μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ζημιογόνα όχι μόνο για το δήμο μας αλλά και για άλλους δήμους».

Εν συνεχεία αναφέρατε: «διαβεβαιώνω τους πολίτες ότι η Δημοτική Αρχή και οι υπηρεσίες εφαρμόζουν με σύνεση και συνέπεια το νόμο με σκοπό την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου». Εγώ εδώ, σας αμφισβητώ και σας διαψεύδω. Εσάς προσωπικά. Αποφεύγετε να δώσετε στοιχεία με τις προφάσεις των προσωπικών δεδομένων. Να δώσετε τους αριθμούς που προκύπτουν από τα στοιχεία των υπηρεσιών και τις δικαστικές αποφάσεις, χωρίς ονόματα.

Ηθικά και πολιτικά είσαστε έκθετος. Κι εγώ θα σας κουνάω το δάχτυλο, γιατί εγώ έκανα αγώνα να εισπραχθούν οφειλόμενα, με προσωπικό κόστος και εσείς πίσω από την πλάτη μου προχωρούσατε σε ιδιοτελείς συναλλαγές.

Και όχι μόνο! Και θα σας κουνάω το δάχτυλο, διότι δεν εμφανίστηκα ξαφνικά να δημιουργώ εντυπώσεις σε βάρος σας.

Ξέρετε ότι ήθελα να πετύχετε και έκανα τα πάντα γι αυτό. Ξέρετε ότι βρεθήκαμε το 2013 και σας επισήμανα τα σφάλματα και τις διαψεύσεις τις δικές μου και του κόσμου.

Για τις κλοπές, ζημιές κλπ. στο ΠΑΝΘΕΟΝ, γράφετε ότι δεν ήταν δυνατόν να αποτραπούν, (όπως συνέβαινε και στη θητεία [μου]), παρά τα μέτρα φύλαξης.
κύριε δήμαρχε, επί θητείας μου η φύλαξη ήταν φύλαξη, η σύμβαση ήταν σύμβαση και δεν έφυγε από μέσα ούτε ένα πράγμα. Μπορείτε να ισχυρισθείτε το ίδιο για τη θητεία σας; Γι αυτό σας ζήτησα να δώσετε στη δημοσιότητα τη σύμβαση (με όλα τα παρεπόμενα-αν έγινε, πότε έγινε κλπ.) και για να διαπιστωθεί το ύψος του ποσού που οφείλει ο δήμος για την «προστασία» της λεηλασίας. Διότι, έχετε κολλήσει στο πρόστιμο και αγνοείτε την αξία των πραγμάτων που λεηλατήθηκαν (υπερβαίνουν τις 400.000) και τις οφειλές από τη «φύλαξη» με βάση τις αγωγές που κατατέθηκαν μόλις τον Ιανουάριο 2019 και με οφειλόμενους τόκους από το 2011, συνολικού ύψους περίπου 400.000. Επιμένω. Ναι !!! Εγκληματική αδιαφορία!!!

Όσο για το «λίθο», σας ανέφερα ότι επί θητείας μου ασκήθηκε αγωγή και για τις καταστροφές και για τα οφειλόμενα του λίθου, την οποία ουδέποτε εκτελέσατε και σας παρακάλεσα να απαντήσετε, με επίσημα στοιχεία:

α) Αν εισπράξατε από την παραπάνω απόφαση (για το λίθο) και ποιό ποσό.

β) Τι ακριβώς αναφέρει η δικαστική απόφαση σε αγωγή, που ασκήθηκε επί θητείας μου και για τις καταστροφές και για τα οφειλόμενα (για το λίθο), την οποία ουδέποτε εκτελέσατε, δίνοντάς τη στη δημοσιότητα.

Γιατί δεν το κάνετε; Ζήτησα εγώ προσωπικά δεδομένα;. Μη φοβάστε δεν θα αποκαλύψουμε τα πρόσωπα που οφείλουν και τη σχέση που έχουν μαζί σας.

Γι αυτό σας άσκησε πειθαρχικό έλεγχο η αποκεντρωμένη διοίκηση «για βαρειά παράβαση καθήκοντος», επειδή δεν εισπράξατε τα μισθώματα και διότι επί χρόνια κρύβατε τη δικαστική απόφαση. Μίλησα γι «έλεγχο, δεν μίλησα για «κύρωση». Εσείς γράφετε για κύρωση για να αποφύγετε να αναφερθείτε στον έλεγχο. Μού λέτε ότι ξέρω την κατάληξη αυτού του ελέγχου. Όχι δεν την ξέρω και θέλω να την μάθω, όπως και όλοι οι συνδημότες μας. Γι αυτό πρέπει να δώσετε στη δημοσιότητα την κλήση σας σε απολογία. Για σας δεν υπάρχει προσωπικό δεδομένο, ίσα ίσα που θα αποδείξετε αυτά που λέτε και θα βγείτε καθαρός. Αν το κάνω εγώ παραβιάζω το δικό σας προσωπικό δεδομένο. Αν όμως μου επιτρέψετε να το κάνω εγώ, αλλάζει το πράγμα.

Έχετε όμως τεράστιο θράσος! Τι μου λέτε; «Εσείς όμως από πού αντλείτε το δικαίωμα, για ένα τόσο στενά προσωπικό δεδομένο που δεν είχε καμία απολύτως επίπτωση στα δημοτικά συμφέροντα, να μου κουνάτε το δάχτυλο;; και με ποιο σκοπό;; το ερώτημα είναι βέβαια ρητορικό…» Σοβαρά; Το να μην εισπράττετε χρήματα του δήμου είναι στενό προσωπικό σας δεδομένο; Αυτό σημαίνει απιστία και βαρειά παράβαση καθήκοντος. Αυτή είναι η άποψή σας για τη διαχείριση του δημοτικού χρήματος; Μπράβο.

Τι άλλο λέτε; Ότι δεν εισπράξατε «εξαιτίας οξυμμένης αντιπαράθεσης υπηρεσιακών παραγόντων σε ό,τι αφορά την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων (και μεταξύ αυτών και για το λίθο)». Δεν ντρέπεστε, κοτζάμ δήμαρχος, να ρίχνετε τις ευθύνες στους υπαλλήλους για να αποσείσετε τις δικές σας ευθύνες. Δημαρχάρας! [με συγχωρείτε για τους χαρακτηρισμούς αλλά αυτά δεν τα διδαχθήκατε στο δικό μου σχολείο]

Πάμε τώρα στο ΠΑΝΘΕΟΝ:

Επειδή γίνεται μεγάλη συζήτηση για το πρόστιμο σας ζήτησα δύο απλά πράγματα α) Υπήρχε ναι ή όχι πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής από τη δασική υπηρεσία, για το ΠΑΝΘΕΟΝ και πρόστιμο αυθαίρετης κατασκευής, τα οποία ακυρώθηκαν δικαστικά; Παρακαλώ να δώσετε στη δημοσιότητα τη δικαστική απόφαση.

β) Επειδή υπήρξε και το πρόστιμο της πολεοδομίας, παρακαλώ να δώσετε στη δημοσιότητα τη δικαστική απόφαση που εκδόθηκε επί της προσφυγής του δήμου, για να απαντηθούν κάποια ερωτήματα με τα λόγια του ίδιου του Δικαστηρίου.

Που ήταν η δυσκολία να δώσετε αυτέ τις αποφάσεις να τελειώνουμε;

Στο πρώτο ερώτημα απαντάτε θετικά, αλλά τα μπερδεύετε κάπως ακαταλαβίστικα και μένουν πάλι απορίες. Στο δεύτερο, αποφεύγετε να αναφερθείτε. Γιατί άραγε;

Πρέπει πάντως, για να διαλυθούν οι φήμες, να απαντήσετε, πόσα χρήματα εισπράχθηκαν από το ΠΑΝΘΕΟΝ από μισθώματα τέλη κ.λ.π. για να δούμε πόσα ευρώ προσέθεσα εγώ με την κατασκευή και πόσο το χρέωσα με το πρόστιμο και πόσο το χρεώσατε εσείς με τη λεηλασία και τη «φύλαξη» της λεηλασίας.

Σας απαντώ όμως κι εγώ σε ένα ρητορικό ερώτημα. Προς τιμή σας, διότι εσείς (όλο το δημοτικό συμβούλιο εννοώ) αποφασίσατε να φτιαχθεί το ΠΑΝΘΕΟΝ.

Τώρα την ευθύνη την αποποιείσθε. Δεν πειράζει. Την ευθύνη της κατασκευής του την αναλαμβάνω εξ ολοκλήρου εγώ και σας Δηλώνω ότι και τώρα να βρισκόμουν στην ίδια θέση το ίδιο θα ξαναέκανα και το ίδιο, αν με εκλέξει ο λαός, θα ξανακάνω!!!

Για τη ΒΙΟΧΡΩΜ άλλα σας ρώτησα και άλλα απαντάτε, τα οποία δεν αμφισβητώ.

Εγώ σας ζήτησα να απαντήσετε, με επίσημα στοιχεία:

α) Δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα ακίνητα που αγοράσθηκαν από το δήμο με δάνεια (αναλυτικά τα ακίνητα με τα αντίστοιχα ποσά).
β) Δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα δάνεια που κατά καιρούς λάβαμε, με τα αντίστοιχα επιτόκια και τα δάνεια που αναλάβαμε, καθώς μερικά είχαν συναφθεί τη δεκαετία του 1980 και με επιτόκια άνω του 18%.
γ) Δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα δάνεια που ανακεφαλαιοποιήσαμε (συμπεριλαμβανομένου του δανείου για την αγορά της ΒΙΟΧΡΩΜ) με επιτόκιο 1,2%.
δ) Δίνοντας στη δημοσιότητα το συνολικό ποσό που κατέβαλε ο δήμος για τοκοχρεωλύσια των δανείων την περίοδο 1995-2009 και την περίοδο 2010-2019.
ε) Δίνοντας στη δημοσιότητα αναλυτικά, όλα τα ποσά που εισπράξαμε από μισθώματα και τέλη από όλους τους μισθωτές της ΒΙΟΧΡΩΜ, από τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι σήμερα.

Δεν απαντήσατε σε κανένα από αυτά.

Διότι αν απαντούσατε θα φαινότανε ότι αν δεν είχαμε πάρει δάνεια δεν θα είχαμε πλατείες, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, πνευματικά κέντρα, ΚΑΠΗ, παιδικές χαρές κ.λ.π. και στο κτίριο του Τσιλιβάκου και στο χώρο της ΒΙΟΧΡΩΜ θα είχαν κτιστεί πολυκατοικίες.

Διότι αν απαντούσατε θα φαινότανε ότι η ανακεφαλαιοποίηση που κάναμε αφορούσε και δάνεια που βρήκαμε και καλώς είχαν παρθεί, για να γίνουν αναγκαίες αγορές και έργα.

Διότι αν απαντούσατε θα φαινότανε ότι το συνολικό ποσό στο οποίο αναφέρεστε δεν έχει μόνο δάνεια που βρήκαμε και όσα πήραμε επί θητείας μου αλλά και δάνεια, που σωστά, πήρατε κι εσείς. Σας θυμίζω τα δύο οικόπεδα απέναντι από το λίθο, που θα γίνουν αθλητικοί χώροι. Είχαν απαλλοτριωθεί επί θητείας μου και πληρώθηκε το τίμημα επί θητεία σας, με λήψη δανείου, ύψους 950.000 ευρώ.

Διότι αν απαντούσατε θα φαινότανε ότι από μόνα τα μισθώματα που παίρναμε από τη ΒΙΟΧΡΩΜ έχει εξοφληθεί το ποσό που δώσαμε για να την αγοράσουμε.
Διότι αν απαντούσατε θα φαινότανε ότι δεν αφήσαμε τα δάνεια σε εσάς. Αν τα είχαμε αφήσει σε εσάς θα ήταν 20.000.000 ευρώ και όχι 7.000.000.
Τέλος, ο δανεισμός του δήμου για να κάνει έργα και υπηρεσίες δεν είναι ανθυγιεινή συμπεριφορά ούτε ανόητη, αν σκεφθεί κανείς ότι η περιουσία του δήμου ξεπερνάει σε αξία σήμερα τα 70.000.000. Ο αείμνηστος Σουλιμιώτης, όπως θα θυμούνται πολλοί, ήταν υπέρμαχος της λήψης δανείων για έργα και αγορές. Έλεγε το αμίμητο: Αν δεν έχουμε να πληρώσουμε, ας έρθουν να μας πάρουν τις πλατείες.

Σας επισημαίνω δε, πως αν για να λύσουμε κορυφαία προβλήματα, όπως π.χ. η υπογειοποίηση των πυλώνων υπερυψηλής τάσης ή η ενδοδημοτική-σχολική συγκοινωνία ή ανέγερση Σχολείου κλπ., προϋπόθεση είναι η λήψη δανείου, Δεν θα διστάσω καθόλου να το κάνω!!!

Με την ευκαιρία, τι έχετε να πείτε για τον υπέργειο μετασχηματιστή που δώσατε άδεια να τοποθετηθεί μπροστά στο υπερμάρκετ «ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ», παρά την καθολική υπογειοποίηση και την αισθητική αναβάθμιση, που είχε, με αιματηρές δαπάνες, προηγηθεί;

Όσον αφορά τα οικονομικά στοιχεία του δήμου:

΄Εδωσα στη δημοσιότητα τα στοιχεία κατά την ημέρα της παράδοσής μου (23/9/2009) και θα έπρεπε να ακούσω αν τα αμφισβητείτε. Δεν το κάνατε.

Ακούστε τώρα εμένα.

Για το 2009 λέτε ότι οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ήταν 2.654.607,23
[τα δάνεια δεν μπαίνουν σε αυτές και τα πρόστιμα δεν υπήρχαν τότε]
Το ταμείο είχε μετρητά 1.450.498,36 ευρώ, δηλαδή ένα εκατομμύριο περίπου η διαφορά.

Βάζετε όμως και τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία που ήταν, όπως λέτε, 789.476,33. Αυτό το ποσό λέτε ότι το πληρώσατε εσείς. Ψέμματα λέτε. Οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία με ρύθμιση της τότε Κυβέρνησης είχε συμφωνηθεί να πληρωθεί (για όλους τους δήμους) από τα Παρακρατημένα, όπως και έγινε τελικά. Κάτι που το ξέραμε, ότι θα γίνει. Για συνεχίστε λοιπόν, παραλάβατε χρεωμένο Δήμο; Μήπως πρέπει να ξαναδείτε το προεκλογικό σας φυλλάδιο του 2010 όπου επαίρεστε ότι παραλάβατε τον οικονομικά πιο υγιή δήμο στην Ελλάδα;

Για τις μελέτες, έχετε νομίζω άγνοια. Υπάρχουν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου έτους 2009 που μπορείτε να ανατρέξετε και να βρείτε τις μελέτες για όσα λέτε, χρηματοδοτήσεις και με αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου εγκεκριμένες προγραμματικές συμβάσεις. Ο λόγος για τον οποίο όλα αυτά δεν προχώρησαν μπορείτε να μας πείτε ποιος είναι; Αν έφταιγαν οι μελέτες γιατί δεν προχωρήσατε επί δέκα χρόνια τις μελέτες;

Με ρωτάτε που αποσκοπώ με την ανάμειξη με τα παραπάνω του 3ου ΚΑΠΗ και της πλατείας. Γ. Λαμπράκη. Μα τα έργα αυτά, τα οποία βρήκατε με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση είχαν έτοιμες και τις μελέτες, που ΔΕΝ βρήκατε!!!

Όπως βλέπετε, σας διαψεύδω ταχύτερα από όσο νομίζατε. Τα σκέφθηκα αυτά που λέτε και γελάω διότι με κατηγορείτε ότι αυτά που λέω και ο τρόπος που εκφράζομαι «είναι πλήγμα και πισωγύρισμα για τα δημοτικά μας πράγματα».

Για φαντάσου. Αν δεν τα έλεγα δηλαδή θα πηγαίναμε μπροστά…
κ. δήμαρχε, ψάχνετε για άλλοθι αλλά μόνο σε αφελείς πλέον μπορείτε να υπολογίζετε.

Και γιά ό,τι άλλο στη διάθεσή σας.

Με τη δέουσα εκτίμηση
Λάμπρος Μίχος