Τέσσερις και μισή η ώρα τα ξημερώματα, τα απορριμματοφόρα στους δρόμους…

Τέσσερις και μισή η ώρα τα ξημερώματα και τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου είναι ήδη στους δρόμους και μαζεύουν τα σκουπίδια.

Όσο προσεκτικά όμως κι αν γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους εργαζόμενους, ο θόρυβος νωρίς τα ξημερώματα πολλαπλασιάζεται, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για άδειασμα κάδων μέσα στα στενά της πόλης.

Άλλωστε από μόνες τους οι μηχανές των πετρελαιοκινητήρων των απορριμματοφόρων, είναι ικανές να ξυπνήσουν τους συμπολίτες μας.

Ιδιαίτερα ο θόρυβος όταν αδειάζουν οι κάδοι είναι σίγουρο αναγκαστικό ξυπνητήρι.

Βεβαίως οι εργαζόμενοι είναι από τα άγρια χαράματα στους δρόμους για να βρίσκουμε καθαρή εμείς την πόλη μας πρωί – πρωί.

Αναρωτιόμαστε όμως το χρονοδιάγραμμα και το ωράριό τους, τι ώρα εκκίνησης προβλέπει;

Ο Δήμος τους υποχρεώνει να ξεκινούν ενωρίτερα του προβλεπόμενου; 

Εάν ναι, τους πληρώνει με έξτρα οικονομικό μπόνους, αφού το ωράριό τους παραβιάζεται;

Σε κάθε περίπτωση όμως κάτι πρέπει να γίνει με το θόρυβο που προκαλεί η αποκομιδή των απορριμμάτων τόσο νωρίς το πρωί, διότι  όταν υπάρχει απόλυτη σιγή στο περιβάλλον, ο κάθε θόρυβος πολλαπλασιάζεται…

Σεβόμενοι το δύσκολο επάγγελμα που κάνουν και τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι εργαζόμενοι στο Δήμο σε αυτόν τον τομέα, τους παρακαλούμε να γίνεται με την ελάχιστη ηχητική επιβάρυνση…

Συμπολίτες μας που επικοινώνησαν λίγες ώρες από την ανάρτηση του άρθρου μας, επιβεβαίωσαν την σχετική όχληση που προκαλείται, ενώ ενημερωθήκαμε πως δεν έχει επιβάλει ο Δήμος αυτό το ωράριο, χωρίς να μας δοθούν περισσότερες εξηγήσεις.

Πάντως δεν ήταν σύμπτωση ούτε έκτακτο γεγονός η αποκομιδή των σκουπιδιών στις τέσσερις και μισή το πρωί. Το ίδιο συμβαίνει επανειλημμένα.

Εμείς δεν εισερχόμεθα στο θέμα του ωραρίου. Απλά το θέμα της ηχητικής όχλησης σημειώνουμε τόσο νωρίς το πρωί, τίποτα άλλο.