Τα Σχολεία της πόλης μας χωρίς συστήματα πυρασφάλειας!!!

 

Τα Σχολεία της πόλης μας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΔΕΝ διαθέτουν ολοκληρωμένο Σύστημα πυρασφάλειας, παρά μόνο  κινητούς πυροσβεστήρες.

Απ΄όλα τα Σχολεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, σύστημα  πυρασφάλειας διέθεταν ΜΟΝΟ το 7ο Δημοτικό Σχολείο, το Α΄ Γυμνάσιο και το Α΄ Λύκειο, έως πριν αρκετούς μήνες.

Οι πιστοποιήσεις που είχαν από την  Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως έχουν λήξει και είναι και σε αυτά εκτός αξιόπιστης λειτουργίας και καταλληλότητας τα πυροσβεστικά σύστηματά τους.

Η αδειοδότηση μάλιστα του 7ου Δημοτικού Σχολείου “σκοντάφτει” σε ένα έξοδο 600 περίπου ευρώ, για επιπλέον εξαρτήματα που χρειάζεται ο εξοπλισμός του.

Μάλιστα πληροφορηθήκαμε πως επιστολές στο Δήμο για το θέμα αυτό έχουν στείλει οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Πετράκου Τασούλα και Νικολαράκος Δικαίος, εδώ και μήνες επισημαίνοντας το γεγονός.

Άλλες πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν πως παλαιότερες μελέτες που υπήρχαν για τα υπόλοιπα Διδακτήρια της πόλης μας, δεν εφαρμόστηκαν, είναι πλέον αναχρονιστικές και δεν έχουν καμία αξία και εφαρμογή, με αποτέλεσμα να χρειάζονται νέες. 

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε την ύπαρξη και λειτουργία συστημάτων πυρασφάλειας στα Σχολεία της πόλης μας, στα οποία καθημερινά πηγαίνουν χιλιάδες μαθητές της πόλης μας.

Σχετικά με το θέμα αυτό, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιάγκας μας έστειλε το παρακάτω κείμενο για δημοσίευση

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΙΧΑΛΗ ΓΙΑΓΚΑ

5/ 2/2019

Χωρίς μελέτη και σύστημα πυρασφάλειας τα περισσότερα σχολεία της πόλης μας.

Αυτό προκύπτει από έρευνα που πραγματοποίησα το τελευταίο διάστημα σε σχολικές μονάδες της πόλη μας.

Ο Δήμος φρόντισε  να τοποθετήσει σύστημα πυρασφάλειας στον ιδιώτη  ενοικιαστή των αποθηκών της πρώην ΒΙΟΧΡΩΜ, κόστους 100.000 ευρώ περίπου, και δεν έχει λάβει καμία μέριμνα για να γίνει το ίδιο και στις σχολικές μονάδες της πόλης μας, όπου καθημερινά, εργάζονται εκπαιδευτικοί και εκατοντάδες μαθητές παρακολουθούν και μελετούν  τα μαθήματά τους.

Τεράστια παράβλεψη ετών η οποία μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Μιχάλης Γιάγκας,

Δημοτικός σύμβουλος,

Επικεφαλής του συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»