Ο κ. Λάμπρος Μίχος έσφαλε στις ημερομηνίες και διορθώνει

Λάβαμε από τον κ. Λάμπρο Μίχο σημείωμα με το οποίο μας ενημερώνει πως από λάθος αναφέρθηκε στα έτη 2009 – 2010, αντί των ετών 2007 – 2008, στα οποία αναφέρονταν δημοσίευμά μας που αφορούσε Εισαγγελική παραγγελία για Διενέργεια Έκτακτου Ελέγχου στο Δήμο μας, κατόπιν Εισαγγελικής παραγγελίας, για τα έτη 2007 – 2008 .

Ο λόγος για το προηγούμενο δημοσίευμά μας.

Καταχωρούμε τη διόρθωση του κ. Μίχου, συμπληρώνοντας πως η εφημερίδα μας κατέγραψε γεγονότα (επιστολή της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών) χωρίς κανένα σχόλιο.

Γράφαμε συγκεκριμένα: “Αιτιολόγηση από το Δήμο, ζητάει η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, για διαφορές που προέκυψαν στην ανάλωση των ποσών, των Κρατικών επιχορηγήσεων που έλαβε ο Δήμος μας για τα έτη 2007 και 2008 και αφορούσαν την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των παιδικών σταθμών, αλλά εκείνος δεν απέδωσε σε αυτούς, ολόκληρο το ποσόν, σύμφωνα με τον σκοπό της επιχορήγησης, αλλά κατανάλωσε μέρος του για την κάλυψη δικών του δαπανών, όπως αναφέρει και υποστηρίζει σε επιστολή  της, προς το Δήμο, η Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων”.

Πάντως ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Βασιλάκου και Γιάγκα, με αφορμή το δημοσίευμά μας, δεν έδωσε πολύ διαφωτιστικές απαντήσεις.

Είπε συγκεκριμένα:“Ο έλεγχος τελείωσε, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα κάποιο πόρισμα από την Ελεγκτική Αρχή. Θεωρώ και πιστεύω πως τα χρήματα κάπου αλλού δαπανήθηκαν, για κάποιες άλλες ανάγκες. Δεν γνωρίζω που ακριβώς δαπανήθηκαν”.

Επιπλέον σας ενημερώνουμε κ. Μίχο, πως σε γραπτή απάντησή του ο κ. Δήμαρχος προς την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, πως ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων και ΕΙΚΑΖΕΙ πως αν και ΠΑΡΑΤΥΠΑ το ποσόν των 471.000 ευρώ συνδέονταν με ανάγκες των παιδικών σταθμών:

Το Απόσπασμα της επιστολής Καπλάνη προς την Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών

Στη συνέχεια της επιστολής του ο κ. Δήμαρχος αναφέρει ποσά και που δαπανήθηκαν, αλλά εικάζει. Σημειώνουμε πάντως ο έλεγχος αφορά το που δαπανήθηκαν τα χρήματα, αφού δεν αναλώθηκαν για το σκοπό που εστάλησαν στο Δήμο.

κ. Μίχο, οι επιστολές υπάρχουν στο Δήμο. Για εσάς είναι ευκολότερο να τις αποκτήστε απ΄ότι εμείς.

Είμαστε βέβαιοι πως θα ζητήσετε να σας δοθούν, για να απαντήσετε εφ΄όλων και με χαρά να δημοσιεύσουμε τις όποιες απαντήσεις σας.

ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΟΥ 

κ. Βαμβακόπουλε’

Ευχαριστώ για τη δημοσίευση. Ζητώ συγνώμη διότι λανθασμένα αναφέρθηκα στα έτη 2009-2010 αντί για τα έτη 2007-2008. Η ουσία πάντως είναι ίδια. Η απάντησή μου έχει αφορμή δημοσίευμα σας για έκτακτο δημοσιονομικό έλεγχο και δημοσιεύσατε και αποσπάσματα του σχετικού εγγράφου.