Γιάγκας: “Προσπάθησαν με κάθε βρώμικο τρόπο να ματαιώσουν τη δωρεάν εξέταση μαστογραφίας των γυναικών”

Λάβαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Γιάγκα την παρακάτω επιστολή, στην οποία αναφέρεται στο ιστορικό της πετυχημένης δραστηριότητας, που αφορούσε τη δωρεάν εξέταση μαστογραφίας που πραγματοποιήθηκε για τις γυναίκες στην πόλη μας, την περασμένη εβδομάδα.

Στην επιστολή που δημοσιεύουμε παρακάτω, ο κ. Γιάγκας κάνει αναφορά στο ιστορικό της εκδήλωσης, τις δυσκολίες που συνάντησαν οι διοργανωτές, παρ΄ότι πλήρωσαν μάλιστα 400 ευρώ στην Αντικαρκινική Εταιρεία και καταγγέλλει Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης μας σαν υπονομευτή της εκδήλωσης ο οποίος επιθυμούσε την ματαίωσή της.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΓΙΑΓΚΑ:

Δεν σεβάστηκαν ούτε την υγεία των συνανθρώπων μας.

Προσπάθησαν με κάθε βρώμικο τρόπο να ματαιώσουν τη δωρεάν εξέταση μαστογραφίας των γυναικών της Αγίας Βαρβάρας.

Το τμήμα γυναικών της παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» γνωρίζοντας από πρώτο χέρι ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας αποφάσισε να κάνει ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ στις γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας.

Στις 4 Οκτωβρίου 2018 υπέβαλε αίτημα στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία για να επισκεφτεί το Δήμο η κινητή μονάδα μαστογραφίας με σκοπό τη Δωρεάν Ψηφιακή Μαστογραφία των γυναικών της Αγίας Βαρβάρας.

Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης του συνδυασμού και αποτελεί συνέχεια των εμβολιασμών που έγιναν το προηγούμενο έτος, της αιμοδοσίας και της δράσης για την καταπολέμηση του Υιού του Δυτικού Νείλου.

Στις 8 Νοεμβρίου 2018 η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ανταποκρινόμενη στο αίτημα με e-mail που απέστειλε, όρισε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 ως ημέρα διεξαγωγής της εξέτασης στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία και απέστειλε οδηγίες για τον τρόπο υλοποίησης της δράσης ζητώντας παράλληλα να καταβληθεί το ποσό των 400 ευρώ για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης της μονάδας και του ιατρικού προσωπικού.

Οι γυναίκες του συνδυασμού αποφάσισαν να καλύψουν οι ίδιες τα έξοδα βάζοντας από το υστέρημά τους τα χρήματα.

Αμέσως όμως, μόλις ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία μας από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις εφημερίδες, «άγνωστοι» με κακόβουλες ενέργειες και μικρόψυχες πράξεις (τηλέφωνα, μαίλ, επιστολές, κλπ) επιχείρησαν να ματαιώσουν την προγραμματισμένη για τις 23 Νοεμβρίου δωρεάν εξέταση μαστογραφίας των γυναικών της πόλης μας.

Η κακότητα, η κακεντρέχεια και η μικροπαραταξιακή σκοπιμότητα μπήκαν πάνω από την υγεία των πολιτών.

Τους ενόχλησε που την πρωτοβουλία πήρε ο συνδυασμός «Αγία Βαρβάρα – Δυνατή Πόλη» και αντί να τη μιμηθούν και να προστρέξουν να κάνουν και οι ίδιοι, την ίδια και καλύτερη προσφορά, προτίμησαν να «Ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα».

Αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι παρέχεται η δυνατότητα σε 60 τουλάχιστον γυναίκες να προβούν σε εξέταση ψηφιακής Μαστογραφίας, που σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαν. Δεν τους ένοιαξε ότι έστω και μια γυναίκα μπορεί να προλάβει το κακό.

Με ενέργειες που θυμίζουν άλλες εποχές επιχειρούν να θέσουν εμπόδια στις δυνάμεις που επαγγέλλονται το διαφορετικό και επιθυμούν να προσφέρουν.

Για να ξεπεραστούν οι παρεμβάσεις, μας ζητήθηκε ευγενικά από την Αντικαρκινική Εταιρεία να συνδιοργανωθεί η εκδήλωση από την ΚΕΔΕ, το Δήμο η ένα Επιμελητήριο. Απευθυνθήκαμε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και στην εταιρεία ΕΛΒΙΚ ΑΕ, μέλος του Επιμελητηρίου για να αναλάβει την χορηγία. Και οι δύο δέχθηκαν. Ανταλλάχτηκαν επιστολές με την Ε.Α.Ε. και κατατέθηκε το ποσό των 400 Ευρώ για τα έξοδα της εκδήλωσης, διευρύνθηκε το ωράριο κατά δύο ώρες και αυξήθηκε ο αριθμός των εξεταζόμενων κατά 10 γυναίκες..

Αυτός ήταν και ο λόγος που μας οδήγησε σε συνεχείς αλλαγές στις αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Η εμφάνιση τεχνικού προβλήματος στην κινητή μονάδα οδήγησε τελικά στην αναβολή της εκδήλωσης και στον επαναπροσδιορισμό της για την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, οπότε και τελικά πραγματοποιήθηκε.

Γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή ποιοί κρύβονταν πίσω από την προσπάθεια ματαίωσης της εκδήλωσης. Προτιμήσαμε, αντί να βγούμε να τους καταγγείλουμε, να σιωπήσουμε για να πραγματοποιηθεί ο ιερός σκοπός που είχαμε αναλάβει να φέρουμε σε πέρας.

Σ’ αυτές τις παρεμβάσεις αναφέρεται το σχόλιο που έκανα την 19/11/2018: «Ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια. Η πίστη μας και η διάθεση για προσφορά στην κοινωνία και στους πολίτες της Αγίας Βαρβάρας μας δίνει τη δύναμη να υπερβούμε κακόβουλες ενέργειες και μικρόψυχες πράξεις. Είμαστε αποφασισμένοι και γι αυτό παρακάμπτουμε όλες τις δυσκολίες.»

Η ψηφιακή εξέταση του μαστού δόθηκε δωρεάν στις γυναίκες της Αγίας Βαρβάρας γιατί ο συνδυασμός «Αγία Βαρβάρα ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ» ανέλαβε να καλύψει τα έξοδα, γιατί τα μέλη και οι γυναίκες της παράταξης το θέλησαν και κινητοποιήθηκαν.

Οι υπονομευτές (Ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος με τον κ. Μίχο, Σωτηρόπουλος και όσοι κρύβονται από πίσω του) το μόνο που επιθυμούσαν ήταν η ματαίωση της εκδήλωσης. Γι’ αυτό δε μπήκαν καν στο κόπο να καταθέσουν και αυτοί το αντίστοιχο ποσό και να επαναλάβουν τη δράση.

Σήμερα είμαστε υπερήφανοι γιατί πετύχαμε.

Πετύχαμε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον 87 γυναίκες και ίσως να έχουμε συμβάλει στο να γλυτώσει μία συνδημότισσα και να αλλάξει η κουλτούρα αντιμετώπισης του καρκίνου του μαστού.

Παραδίδουμε στη χλεύη των πολιτών της Αγίας Βαρβάρας τη βρωμιά, την ίντριγκα και την κακότητα των αρρωστημένων μυαλών.

Είχαν το θράσος μάλιστα να κατασκευάσουν και σενάρια. Έκρυψαν το όνομά τους και τις ενέργειές τους. Ντρέπονται γι΄αυτό που είναι. Για αυτό ενδύονται και κρύβονται πίσω από γυναικεία ονόματα.

Η συμπεριφορά και οι επιλογές μας αποτελούν αντανάκλαση του εαυτού και της ποιότητάς μας.

Ο συνδυασμός «Αγία Βαρβάρα – Δυνατή Πόλη» θα συνεχίσει με συνέπεια την κοινωνική του δράση η οποία θα λάβει μεγαλύτερη έκταση με την ανάληψη της Διοίκησης του Δήμου.”

Μιχάλης Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος,
Επικεφαλής Συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»