Συνάντηση της Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Μ. Χρυσοβελώνη με την κ. Βαρβάρα Κλάδη

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση της Υφυπουργού κ. Μ. Χρυσοβελώνη με την Πρόεδρο του φορέα «Δυναμική Ένωση» που εκπροσωπεί 24 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις κ. Βαρβάρα Κλάδη.

Πρόκειται για συνέχεια της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο με εκπροσώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της γυναικείας επιχειρηματικότητας της κοινωνικής οικονομίας.

Η κ. Κλάδη μετέφερε την θετική εμπειρία επαγγελματικής και οικονομικής υπόστασης των γυναικών που δραστηριοποιούνται στις ΚΟΙΝΣΕΠ και διατύπωσε σειρά θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων προκειμένου να ενισχυθεί και να προστατευθεί το έργο των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Ιδιαίτερα τονίστηκε η ανάγκη ενημέρωσης και καθοδήγησης προς νέες ενδιαφερόμενες σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο (νομοθετικό, φορολογικό, ευρωπαϊκό) που διέπει τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, εκπαίδευσης, θεσμικού ελέγχου και στέγασης μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και οικονομικής ενίσχυσης από πόρους που προορίζονται αμιγώς για την Κοινωνική Οικονομία.

Η Υφυπουργός από την πλευρά της ενημέρωσε την εκπρόσωπο για την πρόσφατη υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με την ΚΕΔΕ για θέματα ισότητας και γυναικείας επιχειρηματικότητας, με ειδική μέριμνα για τις ΚΟΙΝΣΕΠ, δεσμεύτηκε για στήριξη των ΚΟΙΝΣΕΠ και συνέχιση της συνεργασίας σε σταθερή βάση.