ΙΝΠΛΑΝΕΤ: Εδρεύει στην Αγία Βαρβάρα και δραστηριοποιείται στο χώρο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού, Λαογραφίας, Αθλητισμού και Νέων Τεχνολογιών (ΙΝΠΛΑΝΕΤ), που εδρεύει στην Αγία Βαρβάρα και δραστηριοποιείται στο χώρο των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus+, υλοποιεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2018 έως και την 31η Αυγούστου 2019, πρόγραμμα Εθελοντισμού (Erasmus+ / EVS) με τίτλο «Αναπτύσσοντας Δεξιότητες και Πρωτοβουλίες μέσω της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας».

Στο πρόγραμμα αυτό, που τελείται υπό την σημαία του Erasmus+, συμμετέχουν 6 νέοι και νέες από διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσφέροντας εθελοντική υπηρεσία τόσο στον Οργανισμό ΙΝΠΛΑΝΕΤ όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της τοπικής κοινωνίας σε θέματα πολιτισμού και τέχνης. Ως αποστολή έχουν την ανάπτυξη πρωτοβουλιών με στόχο την προώθηση του ΙΝΠΛΑΝΕΤ στα Μέσα Επικοινωνίας και Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και η διάδοση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων στα οποία ο Οργανισμός μας λαμβάνει μέρος ή διοργανώνει. Ταυτόχρονα, έχουν τη δυνατότητα να διοργανώνουν εκδηλώσεις και ημερίδες με στόχο την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για την ύπαρξη, χρησιμότητα και αξία των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, πάντα υπό την καθοδήγηση και τεχνική υποστήριξη του ΙΝΠΛΑΝΕΤ.

Το ΙΝΠΛΑΝΕΤ, στην προσπάθειά του να γνωστοποιήσει τη δραστηριότητα αυτή, θεωρεί υποχρέωσή του να προβεί στην σύντομη παρουσίαση των εθελοντών που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα:

1. Beatrice Christina Condrea: Είναι 26 ετών από τη Ρουμανία. Πτυχιούχος Φιλοσοφίας και Κοινωνικό-Πολιτικών Επιστημών με Master στην Ανθρωπολογία. Μιλά, Ρουμάνικα, Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά.
2. Έλενα Λοΐζου: Είναι 24 ετών από την Κύπρο. Πτυχιούχος Περιβαλλοντικών Επιστημών και Τεχνολογίας. Μιλά Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά.
3. Alisa Aliki Ketikyan: Είναι 20 ετών από τη Γαλλία. Πτυχιούχος Τεχνών, Φιλολογίας, Γλωσσών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ενώ βρίσκεται στη διαδικασία δεύτερου Πτυχίου. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ελληνικά, Ρωσικά.
4. Maria Valkova: Είναι 26 ετών από τη Βουλγαρία. Πτυχιούχος Βαλκανικών Σπουδών με Master Βαλκανικών Σπουδών. Μιλά Βουλγαρικά, Ελληνικά, Αγγλικά
5. Leo Bartolec: Είναι 25 ετών από την Κροατία. Πτυχιούχος Οικονομικής Εταιρειών Τουρισμού με Master στον Τουρισμό. Μιλά Κροατικά, Αγγλικά, Πολωνικά, Ιταλικά, Γερμανικά, Σλοβακικά.
6. Filip Golubic: Είναι 23 ετών από την Κροατία. Ασχολείται με Σπορ και μιλά Κροατικά, Αγγλικά και Γερμανικά.

Για το ΙΝΠΛΑΝΕΤ

Δημήτρης Σουλιώτης