Οι κ.κ. Καπλάνης και Μίχος επιθυμούν την επίσημη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;

Σε δίλημμα έχουν περιέλθει δύο από τους τέσσερις υποψηφίους Δημάρχους της πόλης μας, σχετικά με την επίσημη στήριξή τους από κομματικούς φορείς και μηχανισμούς.

Πρόκειται για το Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη και τον π. Δήμαρχο κ. Λάμπρο Μίχο.

Το δίλημμα που έχει προκύψει, έχει να κάνει με το κατά πόσο επιθυμούν, η στήριξη που βεβαίως θέλουν ή επιδιώκουν, αν θα πρέπει να είναι επίσημη ή όχι.

Δηλαδή ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης θα ευνοηθεί εάν βγεί επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώσει πως τον στηρίζει το κυβερνών κόμμα ή όχι;

Ο κ. Μίχος από την άλλη ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κοντά στο να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, επιθυμεί αυτή η στήριξη να είναι δημόσια;

Εάν υπάρξει επίσημη στήριξη των παραπάνω κομμάτων προς αυτούς, πολλοί υποστηρίζουν πως και οι δύο τους αυτομάτως χάνουν το ακομμάτιστο προφίλ, που θέλουν να προβάλλουν και πλέον θα δυσκολεύονται να πείσουν τους συμπολίτες μας για το ακηδεμόνευτο και ανεξάρτητο των συνδυασμών τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Δήμαρχος είναι κοντά στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει και στα άτομα του ΣΥΡΙΖΑ που θα συμπεριελάμβανε στο ψηφοδέλτιο του, το ένα είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Γεωργιαννάκης, ενώ ακόμα θέσεις στο ψηφοδέλτιο ίσως πάρουν γυναίκες από τον χώρο ή και άντρες με αυτοδιοικητική εμπειρία.

Η ανακοίνωση όμως τις προηγούμενες ημέρες από την κυβέρνηση πως με τροπολογία οι υποψήφιοι θα αυξηθούν και από 34 που προβλεπόταν να είναι στα ψηφοδέλτια της πόλης μας θα πάνε στους συν 10, δηλαδή 44 υποψήφιοι, έφερε μια μικρή αναβολή στην τελική απόφαση για τα άτομα που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κ. Καπλάνη.

Ο κ. Καπλάνης πάντως έχει ένα ισχυρό χαρτί στο χέρι του.

Αυτό είναι τα στελέχη του, που προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία και θα παραμείνουν κοντά του, αγνοώντας τις όποιες αποφάσεις του κόμματός τους.

Εάν συμβεί αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρήσει αναγκαίο να βγάλει ανακοίνωση για επίσημη στήριξη του Δημάρχου, ο κ. Καπλάνης δικαιωματικά θα μπορεί να υποστηρίζει πως ο συνδυασμός του είναι πολυκομματικός και δε φέρει καμιά ταμπέλα.

Στην απέναντι όχθη τώρα ο κ. Λάμπρος Μίχος, έχει να αντιμετωπίσει την απόφαση της Τ.Ο. της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, η οποία διά του Προέδρου της κ. Μανώλη Ζερβάκη έχει ανακοινώσει πως η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι επίσημη και με τη βούλα.

Υπενθυμίζουμε, πως πριν λίγες ημέρες ο κ. Ζερβάκης ήταν απόλυτος στο θέμα αυτό.

Είχε δηλώσει στην εφημερίδα μας, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, τα εξής: “Απαράβατος όρος για τυχόν στήριξη μας με όποιον αποφασίσουμε να συνεργαστούμε, θα είναι αυτή να γίνει δημόσια γνωστή και όχι στα “μουλωχτά” όπως στο παρελθόν”.

Εάν ο κ. Ζερβάκης και η Τ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίσουν να επιμένουν στον όρο αυτό, τότε ο κ. Μίχος, π. Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα αισθανθεί τουλάχιστον άβολα, απέναντι στους παλαιούς συντρόφους του.

Μόνο εάν κατορθώσει να αποσπάσει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ, θα μετριάσει τις αντιδράσεις.

Η κ. Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του Κινήματος, θα τον διευκολύνει, όμως;

Σύντομα θα το πληροφορηθούμε.

Ο κ. Μίχος έχει φιλικές σχέσεις με παλαιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και δηλωμένους απέναντί του, στο κόμμα που επί δεκαετίες υπηρέτησε.

ΓΙΑΓΚΑΣ – ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι Δήμαρχοι, κ.κ. Μιχάλης Γιάγκας και Θέοδωρος Βασιλάκος δεν έχουν τον προβληματισμό των προηγουμένων.

Ο κ. Γιάγκας απέκλεισε το ενδεχόμενο επίσημης κομματικής στήριξης, ενώ ο κ. Βασιλάκος αντιθέτως, επεδίωξε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν, το ενδεχόμενο να πάρει το χρίσμα ή τη στήριξη από τη Ν.Δ. απομακρύνονται, μέρα με την ημέρα.

Με τους κ.κ. Γιάγκα και Βασιλάκο όμως θα ασχοληθούμε σε επόμενο άρθρο μας.