Η Συντονιστική Επιτροπή του υπό ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστήμιου στην πόλη μας


Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου επισκέφτηκε το Δήμο μας η Συντονιστική Επιτροπή του υπό ίδρυση Δημοτικού Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστήμιου της πόλης μας και συζητήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Καπλάνη, την Σύμβουλό του κ. Γούναρη και τη Διευθύντρια του Δήμου κ. Σερμέα και άλλους παράγοντες, λεπτομέρειες σχετικά με τα εγκαίνια ίδρυσης του ιδρύματος στην πόλη μας, που θα γίνουν την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα τελετών της ΔΗΚΕΑΒ.

Ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης έδωσε στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας κ. Αθανάσιο Παπά, ένα συλλεκτικό CD με μελοποιημένα ποιήματα του Ιάκωβου Καμπανέλη, των οποίων τα  δικαιώματα είχε εκχωρήσει  στη ΔΗΚΕΑΒ, πριν πολλά χρόνια και αυτά ηχογραφήθηκαν από τη συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ.

∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Την Τρίτη 27 Νοεµβρίου έγινε παρουσία του ∆ηµάρχου συνάντηση της Επιστηµονικής και της Συντονιστικής επιτροπής του νέου θεσµού που ξεκινά σε λίγες µέρες στο ∆ήµο µας.

Το ∆ηµοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό Πανεπιστήµιο Αγίας Βαρβάρας έρχεται να ζωντανέψει ένα όραµα της ∆ηµοτικής Αρχής και ένα αίτηµα πολλών πολιτών.

Ο ∆ήµαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη των συνοµιλιών και τόνισε ότι η αναζήτηση νέων κατευθυντήριων αρχών στο επίπεδο της πολιτιστικής πολιτικής, η συµµετοχή στη γνώση, η ανάπτυξη σε κάθε τοµέα της κοινωνικής ζωής προσδίδουν στο εγχείρηµα αυτό ξεχωριστή σηµασία και το καθιστούν, πέρα από την αναγκαιότητα του, ιδιαίτερα επίκαιρο και ωφέλιµο για την πόλη.

Τη µορφή διάρθρωσης των προγραµµάτων σπουδών που θα διευρύνεται στα διάφορα γνωστικά αντικείµενα τόσο των θεωρητικών όσο και των θετικών επιστηµών θα ορίζει η Επιστηµονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από έγκριτους πανεπιστηµιακούς καθηγητές.

Η Συντονιστική Επιτροπή έχει κινήσει τις διεργασίες και έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που σκοπό έχουν την εύρυθµη οργάνωση και λειτουργία του ∆ΕΑΠ Αγίας Βαρβάρας. Η φοίτηση στο ∆ηµοτικό Ελεύθερο Ανοιχτό ∆ηµοτικό Πανεπιστήµιο είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Η τελετή έναρξης της λειτουργίας του ∆ΕΑΠ θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 16 ∆εκεµβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου «Μήτρος Σουλιµιώτης» (Σίφνου & Αγ. Γεωργίου)