Η εφημερίδα μας στο μέλλον ΔΕΝ θα κάνει δεκτά κείμενα των κ.κ. Φέγγη και Σωτηρόπουλου, εκτός κι αν…

 

Η 28η Μαρτίου 2018 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη όσων παρακολουθούν τα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης μας και ενδιαφέρονται για την πορεία του Δήμου μας.

Την παραπάνω ημερομηνία συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αγίας Βαρβάρας και αποφάσισε την ρύθμιση του προστίμου των 500.000 ευρώ που είχε επιβληθεί στο Δήμο μας από το 2002, με τις προσαυξήσεις, από Δασαρχείο και Πολεοδομία κυρίως και αφορούσε την κατασκευή και λειτουργία του Αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Η πρόταση της Διοίκησης του Δήμου ήταν να ψηφιστεί η ρύθμιση, μέσω της οποίας θα υπήρχε παραγραφή του 90% των προσαυξήσεων και το χρέος θα έπεφτε στις 250.000 ευρώ. Δηλαδή στη μέση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε υπέρ της ρύθμισης με εξαίρεση τρεις Δημοτικούς Συμβούλους τους κ.κ. Βασιλάκο, Φέγγη και Σωτηρόπουλο.

Γράφαμε εχθές Τετάρτη 17 Οκτωβρίου πως το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε προσφυγή του Δήμου και επιβεβαίωσε το χρέος, συμπληρώνοντας όμως, πως ευτυχώς το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε την ρύθμιση, γλιτώνοντας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Γράφαμε συγκεκριμένα:

Σημειώνουμε πως υπήρξαν Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, κακώς ενημερωμένοι, απ΄ότι αποδείχτηκε από την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, οι οποίοι δεν αναγνώριζαν το πρόστιμο, που χρονολογείται από το 2002 και δεν υπερψήφισαν τη πρόταση για τη ρύθμιση του χρέους, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ήταν οι κ.κ. Θεόδωρος Βασιλάκος, Αλεξάνδρα Φέγγη και Δημήτρης  Σωτηρόπουλος.

Το συμπέρασμα, από την εξέλιξη του θέματος είναι, πως το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ορθώς προχώρησε στη ρύθμιση του χρέους τον περασμένο Μάρτιο και δεν παρασύρθηκε  από διάφορες λανθασμένες εκτιμήσεις και προτροπές, από εκτός του Δήμου άτομα, που θα τον οδηγούσαν να πληρώσει 250.000 ευρώ επιπλέον… 

Το άρθρο μας αναφέρονταν αποκλειστικά στην απόφαση του ΣτΕ και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη ρύθμιση του χρέους και σε τίποτα άλλο.

Επίσης αναφέρουμε, πως από σχετική αλληλογραφία Δήμου και ΔΟΥ Κορυδαλλού, που έχουμε στα χέρια μας, προκύπτει πως το χρέος ήταν βεβαιωμένο και γνωστό στο Δήμο τουλάχιστον από τον Μαΐο του 2007 και ΔΕΝ δικαιολογείται ΚΑΜΜΙΑ αρνητική ψήφος ως προς τη ρύθμιση, που δεν θα άλλαζε τίποτα και θα καταδίκαζε το Δήμο να πληρώσει 250.000 ευρώ επιπλέον!!!

ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Οι κ.κ. Φέγγη και Σωτηρόπουλος, μας έστειλαν επιστολή – απάντηση στο άρθρο μας, την οποία δημοσιεύσαμε επίσης εχθές, χωρίς όμως να μας εξηγούν γιατί δεν υπερψήφισαν την πρόταση για ρύθμιση, που ελάφρυνε το χρέος  του Δήμου, δηλαδή των πολιτών αυτής της Αγίας Βαρβάρας, κατά 250.000 ευρώ!!!

Εμείς ολοκληρώνοντας ξαναγράφουμε: Ευτυχώς που το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ψήφισε τη ρύθμιση και γλύτωσε 250.000 ευρώ.

Ευτυχώς που οι τρεις παραπάνω ΔΕΝ έπεισαν τους υπόλοιπους Συμβούλους να τους ακολουθήσουν, διότι ο Δήμος θα πλήρωνε 500.000 ευρώ αντί 250.000 ευρώ τώρα.

Βέβαια οι “επιτυχίες” των τριών δεν σταμάτησαν εκεί. 

Λίγες ημέρες από την αρνητική τους ψήφο στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28ης Μαρτίου 2018,  οι κ.κ. Βασιλάκος, Φέγγη και Σωτηρόπουλος, κατηγόρησαν τον κ. Γιάγκα για τη στάση του στη συγκεκριμένη συνεδρίαση και την ψήφιση της πρότασης της Διοίκησης για τη ρύθμιση.

Οι τρεις τους όμως έκαναν μια πρωτοφανή γκάφα.

Ο κ. Γιάγκας στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ΔΕΝ ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

ΟΥΤΕ καν στην Αγία Βαρβάρα.

Ενώ λοιπόν ο κ. Γιάγκας ήταν εκτός Δήμου, στην Ύδρα συγκεκριμένα, του φόρτωσαν, ψήφους, πράξεις, λόγια και τοποθετήσεις που γέννησε το μυαλό τους.

Και έρχονται σήμερα οι Φέγγη και Σωτηρόπουλος να παραδώσουν μαθήματα αντικειμενικότητας, φερεγγυότητας και αξιοπιστίας.

Η παραπάνω πράξη τους που αφορά τον κ. Γιάγκα, δικαίως διεκδικεί το πρώτο βραβείο αναξιοπιστίας κειμένου.

Στο μέλλον η εφημερίδα μας με βάσει τουλάχιστον τα δύο παραπάνω γεγονότα, τους ενημερώνει πως δεν θα κάνει δεκτά κείμενά τους για δημοσίευση στο μέλλον, εκτός  κι αν  απαντούν με σαφήνεια, σε όσα τους ρωτάμε και δεν κατασκευάζουν μυθεύματα, σαν αυτό που αφορά την περίπτωση Γιάγκα.

Ίσως να βρουν πρόθυμους, άλλους να δημοσιεύσουν κείμενά  τους, παραμύθια τους, μυθεύματά τους και ότι άλλο επιθυμούν.

ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΓΙΑΓΚΑ ΟΙ ΤΡΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ!!!:

“O κ. Γιάγκας …ενώ άκουγε στο ίδιο Δημ. Συμβούλιο τις καταγγελίες μας και τις αντιρρήσεις μας για το πρόστιμο του ΠΑΝΘΕΟΝ, που εμείς αμφισβητούμε, ο κ. Γιάγκας «κώφευε» και ψήφισε την πληρωμή του προστίμου στο ίδιο Δημ. Συμβούλιο(28/3/2018).

Αντί, δηλαδή, τότε, να σηκώσει τους τόνους, να ζητήσει αναβολή, έστω λόγω αμφιβολιών, αφού ακούει άλλους συμβούλους της Αντιπολίτευσης να εμφανίζουν διαφορετική εικόνα για το θέμα, να ζητήσει την παρουσία του νομικού συμβούλου, να μην δεχτεί να ψηφίσει το πρόστιμο,(260.000 ευρώ δεν είναι παίξε-γέλασε), τουλάχιστον εκείνη την χρονική στιγμή, αφού, λοιπόν, δεν έκανε τίποτα από όλα αυτά, και συμπορεύτηκε πλήρως με τον κ. Καπλάνη, και τα ψήφισε όλα, έρχεται, κατόπιν εορτής, και ζητάει συζήτηση για το ΠΑΝΘΕΟΝ, παρουσία νομικού συμβούλου!

Εμείς δεν έχουμε καμιά αντίρρηση!

Αλλά η ζημιά έγινε!

Και με την ψήφο του κ. Γιάγκα!

ΑΥΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. ΓΙΑΓΚΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΩΝ!!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ

Εξ αιτίας  λοιπόν της απίστευτης γκάφας τους, ο κ. Γιάγκας μας έστειλε τότε,  την παρακάτω επιστολή, υποστηρίζοντας πως οι τρεις βλέπουν φαντάσματα και βρίσκονται σε σύγχυση.

Η επιστολή του κ. Γιάγκα που λάβαμε, είχε ως εξής:

“ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΩ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩ ΗΜΟΥΝ ΑΠΩΝ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ;

Έμεινα εμβρόντητος, σαν να με χτύπησε κεραυνός – διαβάζοντας την ανοικτή επιστολή που συνυπογράφουν οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φέγγη, Βασιλάκος, Σωτηρόπουλος.

Με εμφανίζουν, να είμαι παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαρτίου 2018, να συμμετέχω σε συζήτηση, να μην ψηφίζω αναβολή, να συντάσσομαι με τον Καπλάνη, να ψηφίζω να «φεσωθεί» η πόλη με 260.000 ευρώ και μου καταλογίζουν ευθύνες γι’ αυτό, και να επιχειρώ να «δουλέψω» γνωστούς και αγνώστους.

Και όλα αυτά τα έκανα ενώ ήμουν ΑΠΩΝ από το δημοτικό Συμβούλιο.

Τέτοια παράνοια; Τόση παράκρουση ή παραχάραξη της αλήθειας;

Μιχάλης Γιάγκας”