Πολιτική Συγκέντρωση από ΣΥΡΙΖΑ, με γόνιμο διάλογο και κυρίαρχα τα Αυτοδιοικητικά θέματα

Σε έναν εποικοδομητικό διάλογο οδηγήθηκε η πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας 15 Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου “ΜΗΤΡΟΥ ΣΟΥΛΙΜΙΩΤΗ”, με ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση.

Στο βήμα, συντονίστρια της συζήτησης, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Αγίας Βαρβάρας κ. Τασούλα Πετράκου με τον κ. Υπουργό φυσικά.

Η παρουσία του κ. Χαρίτση έδωσε την ευκαιρία να παρευρεθούν σε αυτήν άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να ακούσουν αλλά και να θέσουν ερωτήματα και να κάνουν προτάσεις.

Από το Δήμο μας παρόντες ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Παγουρτζής, Ντάβιος και Σαββίδης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιάγκας παρών, όπως ο Δήμαρχος Αιγάλεω κ, Μπίρμπας, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ κ. Γουρδομιχάλης κ.ά.

Ο κ. Υπουργός στην ομιλία του, ανέπτυξε την Εθνική Αναπτυξιακή πολιτική της Κυβέρνησης  μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Αναφέρθηκε στο Κοινωνικό κράτος και στις προσλήψεις που η κυβέρνηση πέτυχε να είναι μία αποχώρηση προς μία πρόσληψη, για τους τομείς της Υγείας, της Παιδείας και σε ορισμένες περιπτώσεις και για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στόχος της Κυβέρνησης ανέφερε ο κ. Χαρίτσης είναι η άρση των αδικιών όπου αυτές υπάρχουν και η επούλωση των πληγών που άφησε η περίοδος των μνημονίων.

“Πρέπει να ληφθούν αποφάσεις που θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας για τα πολλά επόμενα χρόνια”, δήλωσε.

Όσον αφορά την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ από τους Δήμους, τόνισε πως η εφαρμογή της πρότασης, θα απάλλασσε την Κεντρική Διοίκηση από την υποχρέωσή της να ενισχύει οικονομικά την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του, ο κ. Υπουργός απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν και ανέπτυξε διάλογο που τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης σε παρέμβασή του αναφέρθηκε στην απλή αναλογική που θα εφαρμοστεί στις επόμενες Δημοτικές εκλογές χαιρετίζοντας το μέτρο και δηλώνοντας πως: “όλοι εμείς οι άνθρωποι της Κεντροαριστεράς που τόσα χρόνια μιλάγαμε για την απλή αναλογική, τώρα που την έχουμε θα πρέπει πέρα από κάποιες ατέλειες που τυχόν υπάρχουν, να τη στηρίξουμε στην πράξη”.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στις προσλήψεις στους Δήμους, λέγοντας πως μόλις πέρυσι ο Δήμος προσέλαβε υπαλλήλους που είχαν πετύχει με τον ΑΣΕΠ το 2007, δηλαδή αυτό το 5 αποχωρήσεις με μια πρόσληψη ποτέ δεν εφαρμόστηκε έτσι κι αλλιώς.

Ζήτησε από την κυβέρνηση να δώσει λύση σε ένα πάγιο αίτημα της Τ.Α. που αφορά τη  μονιμοποίηση των εργαζομένων στους τομείς της Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων, όπως ΚΗΦΗ, Βοήθεια στο σπίτι, Παιδικούς Σταθμούς και άλλες δράσεις που άπτονται της Πρόνοιας.

Επίσης ανέφερε στον κ. Υπουργό πως πρέπει να υπάρξει ρύθμιση σχετικά με τις οφειλές πολιτών προς της ΔΕΚΟ. Κάτοικοι της  Αγίας Βαρβάρας χρωστάνε στην ΕΥΔΑΠ ένα εκατομμύριο ευρώ που αδυνατούν να πληρώσουν. Αυτοί οι άνθρωποι κινδυνεύουν από διάφορα μέτρα, η πολιτεία ας το προσέξει το θέμα αυτό και να δώσει λύση, κατέληξε ο κ. Καπλάνης.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της πόλης μας κ. Γιάγκας ζήτησε από τον κ. Υπουργό να ξεκαθαρίσει με κάποια εγκύκλιό του προς τους Δήμους, το θέμα της απαλλαγής των μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων  από Δημοτικά Τέλη καθαριότητας και Φωτισμού.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με εξαιρετικό ενδιαφέρον.