Σύντομα ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης των οικοπέδων στην Π. Π. Γερμανού (απέναντι από το “ΛΙΘΟ”)

Τα δύο οικόπεδα στην Π. Π. Γερμανού απέναντι από την πλατεία Ελευθερίας όπου λειτουργεί το αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ”, επισκέφτηκαν το πρωί ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης με τη Μηχανικό του Δήμου κ. Σέργη, προκειμένου να συζητήσουν επί τόπου τις τελευταίες λεπτομέρειες για το έργο που θα ξεκινήσει σύντομα εκεί.

Τα δύο οικοδομικά τετράγωνα που σήμερα είναι αλάνες θα μεταμορφωθούν σύμφωνα με τα σχέδια που υπάρχουν σε χώρους αθλητισμού και αναψυχής και θα γίνουν πόλος έλξης της περιοχής.

Πρόκειται να φυτευτεί αρκετό πράσινο, να δημιουργηθούν παρτέρια με λουλούδια και να τοποθετηθούν όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου σαν κι αυτά που υπάρχουν στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” και έχουν αποδειχτεί πολύτιμα εργαλεία για αθλούμενους, αλλά και για απλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να αθλούνται με ελαφράς μορφής ασκήσεις.

Επίσης θα τοποθετηθούν καγκελάκια και γενικά θα αναβαθμιστεί η περιοχή.

Ο κυριότερος προβληματισμός που υπάρχει είναι ο κυκλοφοριακός φόρτος της Π. Π. Γερμανού και η οδός Ρήγα Φεραίου που διασχίζει τα Ο.Τ. 668 και 669 που θα γίνουν τα έργα.

Υπάρχει σκέψη το κομμάτι της Ρήγα Φεραίου να γίνει πλακόστρωτο, ήπιας κυκλοφορίας, παρ΄ότι από το δρόμο αυτόν διοχετεύεται μεγάλος αριθμός οχημάτων προς τη λεωφόρο  Γρηγόρη Λαμπράκη του Δήμου Κορυδαλλού, στο ύψος των φυλακών.

Όσον αφορά την Π. Π. Γερμανού, ίσως στο σημείο αυτό κατασκευαστούν σαμαράκια, τα οποία θα επιβραδύνουν την ταχύτητα των οχημάτων…

Ισως επιλεγούν σαμαράκια σαν και αυτά που υπάρχουν σε δρόμους άλλων Δήμων, τα οποία έχουν μήκος γύρω στα δέκα μέτρα, κατασκευασμένα από τούβλα και με ελαφρά σταδιακή ανύψωση.

Αυτό αναγκάζει τους οδηγούς να κόβουν ταχύτητα, χωρίς όμως το όχημα να καταποντίζεται από κραδασμούς.

Ίσως όμως η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας καταλήξει σε άλλο μέτρο.

Πάντως οποσδήποτε θα παρθούν κάποια μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών στους χώρους που θα κατασκευαστούν.