Τέλη Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου Γονέων του Γ΄ Γυμνασίου της πόλης μας

Συνάδελφοι γονείς,

Υπενθυμίζουμε ότι περί τα τέλη Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του συλλόγου μας, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που μας απασχολούν, να γίνει αποτίμηση των μέχρι τώρα δράσεών μας και να οριστούν νέες.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την προσπάθεια συρρίκνωσης του σχολείου μας, όπως εκφράστηκε με την απόπειρα να έχει η Β τάξη, μόνο 2 τμήματα με 29 μαθητές το κάθε ένα!

Χάρη στον ενωμένο αγώνα γονιών – εκπαιδευτικών- μαθητών, πετύχαμε πολύ σύντομα, να λειτουργήσει και τρίτο τμήμα στη δευτέρα γυμνασίου.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής μας στις κινητοποιήσεις που για σχεδόν δύο εβδομάδες πραγματοποιήσαμε καθημερινά, σε δευτεροβάθμια και περιφέρεια.

Η νίκη αυτή επιβεβαιώνει εξάλλου, την ανάγκη μαζικής συμμετοχής και συσπείρωσης των γονιών στο σύλλογο.

Το διοικητικό συμβούλιο, έχει ως αρχή ότι οι σύλλογοι γονέων δημιουργήθηκαν για να προασπίζονται τα συμφέροντα των παιδιών. Για να διεκδικούν, για να αναδεικνύουν προβλήματα και να μπαίνουν μπροστά στην επίλυσή τους, για να αντιμετωπίζουν ο,τιδήποτε και οποιονδήποτε θίγει τα παιδιά μας.

Γι αυτό καλούμε τους συναδέλφους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν δημοσιοποιούν ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευαίσθητα θέματα. Να μην αναπαράγουν αβασάνιστα, δημοσιεύματα που αφορούν παιδιά και σχολεία. Γνωρίζοντας την παιδαγωγική κατάρτιση, την υπευθυνότητα και σοβαρότητα της διεύθυνσης και των καθηγητών του σχολείου καθώς και τον πολύπλευρο αγώνα που δίνουν καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια, έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς τους και στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα ζητήματα.

Σε ότι αφορά στα θέματα ασφάλειας, στηρίζουμε και συντασσόμαστε με τις δράσεις της Ένωσης Γονέων.

Σας περιμένουμε στη γενική συνέλευση του συλλόγου, για την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα ενημερωθείτε έγκαιρα.

Καλή δύναμη σε όλους μας

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Γυμνασίου Αγ. Βαρβάρας

Το. Δ.Σ.