Γεράσιμος Γιακουμάτος: “Η καρδιά χτυπά δυτικά” – Συνέντευξη στην “Π”

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, π. Υπουργός και ενεργός πολιτικά επί δεκαετίες, ήταν ο πρώτος που δήλωσε ότι θα κατέβει στη Δυτική Αθήνα, όταν η Μεγάλη εκλογική περιφέρεια της Β΄Αθήνας έγινε κομμάτια.

Χωρίς δεύτερη σκέψη το ανακοίνωσε και δεν το πήρε πίσω.

Άλλοι συνάδελφοί του  έκαναν γκάλοπ, μετρήσεις, εκτιμήσεις, έρευνες για να ανακοινώσουν πολύ αργότερα ότι θα κατέβουν στη Δυτική Αθήνα…

Ένας από τους λόγους που πήραμε συνέντευξη από τον κ. Γιακουμάτο, ήταν κι αυτός:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

Τι σημαίνει για τον Γεράσιμο Γιακουμάτο η Αγία Βαρβάρα;

Λένε ότι όσα κλαδιά και να βγάλει ένα δέντρο, αυτό που μετράει είναι η ρίζα. Η ρίζα μου είναι εδώ, σε αυτή τη γειτονιά, εδώ ξεκίνησαν όλα, μέσα στις αυλές της Αγίας Βαρβάρας, στη φτώχεια της εποχής αλλά και στην ξεγνοιασιά της. Υπήρχαν ημέρες που μπορεί να μην είχαμε ούτε να φάμε αλλά εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα, αυτή την περιοχή λατρεύω.

Υποψήφιος στα Δυτικά για αυτό το λόγο;

Η καρδιά χτυπά Δυτικά.

Ήταν η αυτονόητη επιλογή για μένα, να είμαι υποψήφιος στις περιοχές που μ έχουν στηρίξει χάρη στις οποίες έχω φτάσει εδώ που έχω φτάσει, ήρθα να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους που με ξέρουν και τους ξέρω.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η διαίρεση της Β Αθηνών, δήλωσα ότι θα είμαι υποψήφιος στα Δυτικά.

Να θυμίσουμε ποιος είναι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα στο Αιγάλεω, τελείωσα Γυμνάσιο στο Χαϊδάρι αφού η Αγία Βαρβάρα δεν διέθετε καν Γυμνάσιο τότε. Μεγάλωσα μέσα σε δύσκολες συνθήκες, φτώχειας και εξαθλίωσης όπως και χιλιάδες άλλες συμπολίτες μου την εποχή εκείνη αλλά είχαμε ένα σκοπό να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσα από την σκληρή δουλειά. Δουλειά που δεν μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητή σήμερα, δούλευα ολόκληρο το βράδυ στο Μαρμαράδικο του Νικητάκη και μετά με τα πόδια απευθείας στο Γυμνάσιο του Χαϊδαρίου αφού η Αγία Βαρβάρα δεν διέθετε Γυμνάσιο τότε.

Εργάστηκα επίσης στον κινηματογράφο του αείμνηστου Γούναρη, έφτιαχνα τάβλια για τα μαγαζιά της περιοχής και τις Κυριακές εργαζόμουν στο γήπεδο της Αγίας Ελεούσας. Έτσι κατάφερα να σπουδάσω.

Σπούδασα στην ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και απέκτησα την ειδικότητα του κλινικού παθολόγου, δούλεψα ως νοσοκομειακός και ιδιώτης γιατρός και σε πολλές κλινικές.

– Εκλέγομαι στη Β΄ Αθηνών βουλευτής ΠΑΝΤΑ με τη Ν.Δ. ανελλιπώς.

– Έχω διατελέσει υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή

– Υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά

– Διετέλεσα Υποδιοικητής του ΙΚΑ

Που θα βρίσκεται το πολιτικό σας γραφείο στα Δυτικά;

Είμαι ο πρώτος βουλευτής που μετά από χρόνια άνοιξε ήδη και λειτουργεί σε σταθερή και μόνιμη βάση πολιτικό γραφείο στο Περιστέρι τώρα αλλά και μετά από τις εκλογές, στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 21 το οποίο λειτουργεί καθημερινά 10-2 και 5-8 το απόγευμα και το οποίο θα αποτελεί ένα σημείο συνάντησης για όλες τις νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες της Δυτικής Αθήνας.

Σύντομα θα λειτουργήσει και το πολιτικό μου γραφείο στο Αιγάλεω ώστε οι κάτοικοι του Αιγάλεω, του Χαϊδαρίου και της Αγίας Βαρβάρας να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση και πιο άμεση επαφή μαζί μου.

Ο πολιτικός πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες και όχι το αντίθετο. Αυτό πίστευα πάντα.

Όλες και Όλοι μαζί, δυναμικά για την πρωτιά της Ν.Δ. στο Δυτικό Τομέα.

Όλες και όλοι μαζί για την αυτοδυναμία της Ν.Δ. και για να κάνουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό της χώρας.

Η καρδιά χτυπά δυτικά