«Ο τσοπάνος» και «Ο Χωρέτες» στην ποντιακή διάλεκτο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση Βιβλίου《Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ μύθοι’ς σην ποντιακήν διάλεκτον》του Νίκου Γεωργιάδη, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στην αίθουσα Συλλόγου Ποντίων “Αργοναύται Κομνηνοί”, στην Καλλιθέα.

Ομιλήτρια ήταν η Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», όπου παρουσίασε το βιβλίο με το δικό της ξεχωριστό τρόπο και προέτρεψε όλους τους καλεσμένους να αποκτήσουν το συγκεκριμένο βιβλίο τόσο για τους Μύθους του Αισώπου που ο κάθε ένας έχει κάποιο ηθικό δίδαγμα, όσο και για να μείνει η ποντιακή διάλεκτος ζωντανή και να μεταφερθεί από γενιά σε γενιά.

Παράλληλα κυρίες του ΦΑΡΟΥ με τις παραδοσιακές φορεσιές τους, διάβασαν τους Μύθους «Ο τσοπάνος» και «Ο Χωρέτες» στην ποντιακή διάλεκτο.

Στη συνέχεια ο Ιστορικός κ.Βασίλης Τσεγκελίδης αναφέρθηκε στην πορεία των προσφύγων που βρέθηκαν στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στην γλώσσα που μιλούσαν.

Τέλος ο Συγγραφέας κ. Νικος Γεωργιάδης, διηγήθηκε Μύθους από το βιβλίο του, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και υπέγραψε τα βιβλία του.

Συντονιστής της Εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Αργοναύται Κομνηνοί”, κ. Θεόφιλος Καστανίδης.