Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ, στα αποκαλυπτήρια της προτομής του

 

Ήταν όλοι εκεί για να τιμήσουν με την παρουσία τους τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ, που έγιναν από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση, μαζί με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Καπλάνη, στον πεζόδρομο μπροστά από το 4ο Δημοτικό Σχολείο, τη Δευτέρα 1η Οκτωβριου.

Βουλευτές απ΄όλα τα κόμματα της Βουλής, άνθρωποι της Τέχνης και των Γραμμάτων, Επιστήμονες,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, Κόσμος, Μικροί, Μεγάλοι για να τιμήσουν τον Παγκόσμιο Έλληνα.

Ο πεζόδρομος πλέον φέρει το όνομα του και έλαμψε από παρουσίες, χαρούμενες, συγκινημένες, ευτυχισμένες.

Παρούσα και η σύζυγος του μεγάλου συγγραφέα ΕΛΕΝΗ. Στη φωτογραφία μας με τον κ. Πρόεδρο της Βουλής Νικόλαο Βούτση, υπό το βλέμμα του Δημάρχου κ. Καπλάνη.

Μετά τα αποκαλυπτήρια, οι παρευρισκόμενοι πέρασαν στο προαύλιο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, όπου έγινε μία σύντομη αλλά μεστή εκδήλωση.

Για τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ, μίλησαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης.

Επίσης πολύ συγκινημένη ήταν στον ευχαριστήριο χαιρετισμό της η σύζυγος του κ. Ελένη Σαμαράκη. Ήταν σημαδιακό πως την ώρα που εκείνη απεύθυνε τον χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, από τον ουρανό έπεσαν ψιχάλες βροχής.

Κράτησαν όσο ο χαιρετισμός της…

Οι ψιχάλες της βροχής, ήταν ο χαιρετισμός από τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑΚΗ προς τη σύντροφό του και τους υπόλοιπους που τον τίμησαν.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης τίμησε τον Πρόεδρο της Βουλής, με μεταλλικό στεφάνι ελιάς, έργο του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών της πόλης μας.

Ανάλογα στεφάνια δόθηκαν στην κ. Σαμαράκη και στον καλλιτέχνη κ. Άγγελο Βλάσση, που φιλοτέχνησε την προτομή.

Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από μαθητές των 4ου και 60υ Δημοτικών Σχολείων, ανάγνωση αποσπασμάτων από έργα του συγγραφέα από μαθήτριες του Γ΄ Γυμνασίου της πόλης μας, που φέρει το όνομά του, ενώ ακούστηκαν τραγούδια από μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου της πόλης μας, με τη συνοδεία στο πιάνο από τον Διευθυντή του, Μαέστρο κ. Ελευθέριο Καλκάνη.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης υπήρξαν φωτογραφήσεις και ανταλλαγή εμπειριών και αναμνήσεων απ΄όσους ήξεραν τον μεγάλο μας συγγραφέα.