Μικρά προβληματάκια που μας ταλαιπωρούν και υποβαθμίσουν την ποιότητα ζωής μας, χωρίς να δίνεται λύση

Καθημερινά κάνουμε βόλτες στους δρόμους της πόλης μας και δυστυχώς συναντάμε τα ίδια προβληματάκια να υπάρχουν επί εβδομάδες στους δρόμους της  και στους Δημόσιους χώρους της.

Έχουμε εντοπίσει ορισμένα από αυτά και έχουμε δημοσιεύσει μέρος αυτών.

Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει ανάλογη ανταπόκριση από τις υπηρεσίες του Δήμου για την επίλυσή τους.

Είναι εκεί για να μας θυμίζουν το γνωστό “Φωνή βοώντος εν τη ερήμω”.

Για μια ακόμη φορά θα κάνουμε αναφορά σε αυτά με την ελπίδα πως θα διορθωθούν και θα αποδειχτεί πως οι αρμόδιοι νοιάζονται για τους κατοίκους της πόλης μας, για την ασφάλεια τους και την ποιότητα ζωής τους.

Γράφουμε επί τρεις συνεχείς εβδομάδες πως δεν αλλάζει η σακούλα στο μικρό κάδο απορριμμάτων στο πάρκινγκ στο βουνό ούτε γίνεται καθαριότητα του χώρου.

Αδιάψευστος μάρτυρας το εξάρτημα ανεμιστήρα που βρίσκεται εκεί πεταμένο επί εβδομάδες. Δίπλα στον κάδο που ποτέ δεν αδειάζει από το Δήμο!!!

Στη συμβολή της οδού Παπαδιαμάντη με την οδό Αθανασίου Διάκου, ο ένας από τους δύο κάδους απορριμμάτων έχει ξεπατωθεί.

Οι κάτοικοι πέταγαν σε αυτόν τα σκουπίδια τους και αυτά κατέληγαν στο οδόστρωμα.

Ενημερώθηκε ο Δήμος, το συνεργείο αποκομιδής σκουπιδιών το έβλεπε καθημερινά, κανένας δε μπήκε στον κόπο να τον επισκευάσει. Είναι μάλιστα σιδερένιος που κοστίζει και ακριβά. Ο κάδος επί βδομάδες  είναι αναποδογυρισμένος, για να μη χρησιμοποιείτε και η γειτονιά έχει μείνει με έναν κάδο για τις ανάγκες της.

Στη διασταύρωση Μεσολογγίου και Αθανασίου Διάκου, σημείο με μεγάλη κυκλοφορία και λεωφορειακή γραμμή, έχει σπάσει εδώ και μήνες, όπως μας είπαν γείτονες, ένα μεγάλο κομμάτι από το τσιμεντένιο πεζοδρόμιο και έχει γίνει αιτία λάστιχα οχημάτων να έχουν σκιστεί από αυτό.

Το πεζοδρόμιο φυσικά αδιάβατο και κανένας δεν ασχολείται με αυτό, λίγες δεκάδες μέτρα από το Γ΄ ΚΑΠΗ της πόλης μας.

Λίγο τσιμέντο χρειάζεται, μισό σακί το πολύ και δυό φτυαριές άμμος όλο κι όλο…

Ας πάει κάποιο συνεργείο να το επισκευάσει, επιτέλους.

Σιγά το πρόβλημα και την εργολαβία που χρονοτριβεί η αντιμετώπισή του…

Σχεδόν όλα τα καπάκια από τα φρεάτια που υπάρχει η συνδεσμολογία των ηλεκτροφόρων καλωδίων προς τα φωτιστικά κολονάκια στον πεζόδρομο της Διομήδη Κομνηνού, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Σχολικού συγκροτήματος και Άλσους “ΜΗΤΕΡΑ”, “έχουν κάνει φτερά”.

Επί μήνες ακάλυπτα τα φρεάτια,  με τα καλώδια ορατά και εύκολα σε πρόσβαση έχουν γεμίσει σκουπίδια και ελλοχεύουν κινδύνους.

Αντιμετώπιση για λύση του προβλήματος ΚΑΜΜΙΑ!!!

Αφήσαμε τελευταίο το πιο πρόσφατο περιστατικό με την ελπίδα πως θα λυθεί πρώτο.

Αναφερόμαστε στο φωτεινό σηματοδότη που βρίσκεται στη γωνία Μεγάλου Αλεξάνδρου και Βενιζέλου και από τους ισχυρούς ανέμους κόπηκαν τα στηρίγματά του και κρεμόταν από τα καλώδια, την περασμένη Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου.

Ενημερώσαμε το Δήμο και όντως πάρθηκαν κάποια μέτρα προστασίας.

Δέθηκε όπως κι όπως ο σηματοδότης με σύρμα στο στύλο μη πέσει και κτυπήσει κάποιον πεζό ή τροχοφόρο αλλά παραμένει σε αυτήν την κατάσταση.

Μάλιστα στο πάνω μέρος του έχει σπάσει.

Θα μπορούσαμε να γράφουμε επί ώρες για τέτοια μικρά προβληματάκια που υπάρχουν γύρω μας, στη γειτονιά μας, στο δρόμο μας, στα πεζοδρόμια μας.

Θέλαμε να δώσουμε απλά το στίγμα μιας κατάστασης και νοοτροπίας του Δήμου που πρέπει να αλλάξει.

Ο Δήμος οφείλει να λύνει τα μικρά προβλήματα, εν τη γενέσει τους και να μη παραμελεί την ποιότητα ζωής που οφείλει να προσφέρει στους Δημότες του…