Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (η-τάξη), στο Β΄ Γυμνάσιο της πόλης μας – Ένα μοναδικό βοήθημα για τους μαθητές

Ένα σπουδαίο πολυεργαλείο χρησιμοποιεί ο π. Αντιδήμαρχος της πόλης μας, Μαθηματικός, Καθηγητής του Β΄ Γυμνασίου Αγίας Βαρβάρας κ. Παντελής Πρεντάκης, το οποίο βοηθάει τους μαθητές του, στο να ενημερωθούν για τη διδακτέα ύλη, στην Άλγεβρα και τη Γεωμετρία, ακόμα και από το σπίτι τους, εάν για κάποιο λόγο δεν μπορούν να παρευρεθούν στο σχολείο (ασθένεια κλπ.).

Πρόκειται για την eclass.sch.gr

Επίσης μέσα στην πλατφόρμα αυτή οι μαθητές μπορούν να βρουν ασκήσεις, τεστ, διαγωνίσματα και άλλα σημαντικά εφόδια και βοηθήματα, για την κατανόηση καλύτερα των μαθημάτων τους.

Την πλατφόρμα χρησιμοποιεί επίσης και η καθηγήτρια Αγγλικών του ίδιου Γυμνασίου κ. Ποτηροπούλου για το μάθημά της.

Ο κάθε μαθητής του Β΄Γυμνασίου έχει τον κωδικό του, με τον οποίο μπορεί να εισέρχεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και εκτός της καθημερινής ύλης, μπορεί να θέτει ερωτήματα στον Καθηγητή του και απορίες.

Χάριν του προσωπικού κωδικού του, η επικοινωνία τους είναι αυστηρά προσωπική και δεν είναι ορατή από κανέναν άλλον.

Θεωρούμε πως το παραπάνω πολυεργαλείο, το οποίο δυστυχώς δεν είναι διαδεδομένο επαρκώς και ίσως να έχει υποτιμηθεί ο ρόλος του από την εκπαιδευτική κοινότητα, να γίνει ευρύτερα γνωστό και περισσότερο χρησιμοποιούμενο.

Ζητήσαμε από τον κ. Πρεντάκη να μας εξηγήσει τι ακριβώς είναι η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη, για να ενημερώσουμε σχετικά τους αναγνώστες μας, αφού είναι ο πρώτος που την λειτούργησε στην πόλη μας και λάβαμε την υπόσχεσή του πως σύντομα θα το πράξει.