Έντυπο με οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου, μοίρασε η παράταξη Γιάγκα

Το κενό που υπάρχει στην ενημέρωση των συμπολιτών μας, που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ανέλαβε να καλύψει στην πόλη μας η παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα “ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”, σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, που μεταδίδεται από τα κουνούπια, με αναφερθέντα κρούσματα στην πόλη μας, όπως και στους γειτονικούς Δήμους Κορυδαλλό, Νίκαια κ.ά. και με πέντε συνανθρώπους μας νεκρούς στην χώρα, από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει στη λίστα ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ το Δήμο μας, με άλλους 32  Δήμους της Δυτικής Αττικής, που πρέπει να πάρουν μέτρα και να ενημερώσουν τους κατοίκους τους, από τις 17 Αυγούστου.

Έως σήμερα εκτός μίας ανάρτησης στο διαδίκτυο ο Δήμος μας δεν έχει προχωρήσει σε άλλου είδους ενημέρωση.

Ήταν θετική και ουσιαστική λοιπόν η κίνηση του κ. Γιάγκα και των συνεργατών του να εκτυπώσουν με δικά τους έξοδα έντυπο με οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ και σε περιοδεία στην πόλη μας να το μοιράσουν σε συμπολίτες μας.

Ξεκίνησαν από το Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ” όπου έχει γίνει τόσος λόγος για τις επί μήνες πλημμυρισμένες με βρομόνερα τουαλέτες και τα παρτέρια του, που έχουν μετατραπεί σε λίμνες – έλη, πήγαν στο Άλσος “ΕΙΡΗΝΗ” (αναψυκτήριο “ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ”) σε καφενεία της πόλης μας, στην πλατεία ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στο αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ”, περπάτησαν την Ελευθερίου Βενιζέλου και μοίρασαν δεκάδες έντυπα σε συμπολίτες μας.

Η δράση τους θα συνεχιστεί όπως πληροφορηθήκαμε με επισκέψεις στα ΚΑΠΗ για ενημέρωση των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας, θα επισκεφθούν λαϊκές αγορές, Ναούς της πόλης μας και σημεία που συχνάζουν  συμπολίτες μας με μικρά παιδιά, όπως παιδικές χαρές, πλατείες κλπ.

Σχετικά με την πρωτοβουλία της παράταξης «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», λάβαμε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

                                                                                                 21/8/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκστρατεία ενημέρωσης των Δημοτών για την προφύλαξη από τα μολυσμένα κουνούπια και τον τρόπο  προστασίας από τη μετάδοση του Ιού του Δυτικού Νείλου πραγματοποιεί η  Δημοτική Παράταξη «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ».

Φίλοι και μέλη του συνδυασμού, με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο και υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μιχάλη Γιάγκα, επισκέφτηκαν το Πάρκο “ΜΗΤΕΡΑ”, πλατείες, παιδικές χαρές, καφενεία και άλλους χώρους, όπου μοίρασαν ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο εξέδωσε ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ», και περιλαμβάνει οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) για τον τρόπο προφύλαξης από τα μολυσμένα κουνούπια, τα οποία είναι οι φορείς μετάδοσης του Ιού του Δυτικού Νείλου.

Η πρωτοβουλία αυτή αναλήφθηκε εξ αιτίας των κρουσμάτων λοίμωξης που παρατηρήθηκαν στην περιοχή μας και τα οποία – κρούσματα – καθημερινά αυξάνονται.

Σημειώνουμε ότι, με συνεχόμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις 7 και 10 Αυγούστου,  η δημοτική παράταξη «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»,  επεσήμανε την ανάγκη ενημέρωσης των Δημοτών και καλούσε τη Δημοτική Αρχή του κ. Καπλάνη, να  προχωρήσει σε καθαρισμό των Δημόσιων χώρων που αποτελούν εστίες μόλυνσης και μετάδοσης του ιού.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί  κανένα πρόγραμμα απεντομώσεων σε εστίες γύρω από ζώνες υψηλής επικινδυνότητας καθώς και σε σημεία αναπαραγωγής κουνουπιών (συντριβάνια, βάνες ποτίσματος κ.λπ.) ενώ μετά την αποκομιδή των απορριμμάτων δεν πραγματοποιείται πλύση των κάδων και ράντισμα με ειδικό υγρό.