Δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Δυτική Αττική

Εδώ και είκοσι ημέρες γράφουμε για τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου και τα μέτρα που πρέπει να πάρει ο Δήμος μας, σύμφωνα με οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Έως σήμερα το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου που έχει σαν κύριο έργο την πρόσληψη σε θέματα υγείας δεν έχει κάνει τίποτα στα πλαίσια της ενημέρωσης του κόσμου.

Επίσης οι Δημοτικές τουαλέτες στο Άλσος “ΜΗΤΕΡΑ”, δίπλα στην παλαιά δεξαμενή  συνεχίζουν να είναι πλημμυρισμένες από βρομόνερα και είναι εκ των πραγμάτων εστία μόλυνσης των κουνουπιών που εδρεύουν κατά εκατοντάδες σε αυτές, λίγα μέτρα από κατοικίες συμπολιτών μας.

Η εφημερίδα μας επανειλημμένα έχει αναφερθεί σε αυτό το απαράδεκτο γεγονός, αλλά δυστυχώς δεν έχει κριθεί σαν επείγουσα περίπτωση ο καθαρισμός τους.

Έχουμε προτείνει ή ο Δήμος να τις καλύψει έως να αποφασίσει τι θα κάνει με αυτές ή να τις διατηρεί καθαρές.

Πάντως αυτή η βόμβα κατά της δημόσιας υγείας, δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σε έναν χώρο που επισκέπτονται καθημερινά συμπολίτες μας με τα παιδιά τους.

Ενώ αυτά συμβαίνουν στην πόλη μας ήδη δύο άτομα άνω των 80 ετών, κάτοικοι αστικών περιοχών της Δυτικής Αττικής, είναι τα πρώτα θύματα για τη φετινή περίοδο του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Έως χθες, ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου που έχει δηλωθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από τις αρχές του καλοκαιριού ανέρχεται σε 55.

Δώδεκα ασθενείς νοσηλεύονταν, χθες, σε νοσοκομεία, καθώς είχαν εμφανίσει συμπτώματα στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Εξ αυτών οι τέσσερις νοσηλεύονταν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Κάτι πρέπει να γίνει και να γίνει ΤΩΡΑ!!!