Γιάννης Πουλάκης: “Η πόλη μας, στην θέση που μας αξίζει”

Η πόλη μας, στην θέση που μας αξίζει

Του Γιάννη Πουλάκη γραμματέα ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Αγίας Βαρβάρας

Καλοκαίριασε για τα καλά και η πόλη αρχίζει να ερημώνει. Περπατάς έξω και δεν βλέπεις κανέναν. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον να βγει κανείς να περπατήσει σε μια πόλη που μαραζώνει όλο και περισσότερο.

Είχαμε το Πάνθεον μια ανάσα από τα σπίτια μας, ερήμωσε και αυτό. Λειτουργεί το σινεμά και πάλι δεν πατάει το πόδι του κανείς.

Τι να πας να δεις;

Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τους νέους, αφού ο κινηματογράφος θέλει και λίγο την αίγλη του.

Μια καινούρια ταινία, μια ωραία συνταγή έστω που να σερβίρεται και να αφήσει εντυπώσεις. Ανοικτός χώρος, σε ωραία τοποθεσία , αλλά για το περιβάλλον του δεν έχει φροντίσει κανείς.

Και ξέρετε δεν είναι μόνο τα λεφτά, επειδή το ακούω συχνά. Δεν θέλει χρήματα για να γεμίσεις με ωραία λουλούδια έναν χώρο, ούτε να βρεις τον τρόπο να προσελκύσεις τον κόσμο.

Ενδιαφέρον χρειάζεται.

Έγινε πριν λίγες ημέρες μία ωραία παράσταση στον προφήτη Ηλία. Θέατρο Σκιών. «Ο καραγκιόζης και το καταραμένο φίδι». Αρχαία παράσταση αν σκεφτείς πόσο τρέχει σήμερα η τεχνολογία στην διασκέδαση…
Και όμως η πλατεία γέμισε κόσμο. Ο ένας καθόταν πάνω στον άλλο και γέλαγε με την καρδιά του. Η διοργάνωση έγινε από τον Ιερό Ναό και την όρεξη του πατέρα Μελέτιου . Δεν μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο ένας ολόκληρος δήμος; Να κρατάει τον κόσμο σε εγρήγορση χρειάζεται. Να μην τον ρίχνει στην λήθη και στην απόγνωση.

Η ζωή φέρνει ζωή, και αν την έχεις μέσα σου αναζωογονούνται και οι γύρω σου.

Ίσως όμως μια δεκαετία για τους ίδιους ανθρώπους ήταν πολύς χρόνος. Ίσως κουράστηκαν… ίσως δεν μπορούν. Και όταν δεν δίνεις για τα απλά, τα σύνθετα φαντάζουν δύσκολα.

Ας κοιτάξουμε μπροστά να δούμε μήπως αυτή την φορά υπάρξουν αιρετοί που μπορούμε να πριμοδοτήσουμε να κοιτάξουν την πόλη μας. Το σπάσιμο της Περιφέρειας μας είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους… όσο για τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, έως τον Μάιο απομένουν λίγοι ακόμα μήνες. Μην τον ξοδέψουμε χωρίς ψάξιμο και σωστή αξιολόγηση.

Νομίζω ότι όλοι θέλουμε την πόλη στην θέση που της ανήκει!