Μιχάλης Γιάγκας για τις καθυστερημένες προσλήψεις και προμήθειες από ΑΣΔΑ και Δήμο

Δημοσιεύσαμε εχθές άρθρο μας που αφορούσε τις, μετά τις φονικές πυρκαγιές,  προσλήψεις από τον ΑΣΔΑ ατόμων για πυρασφάλεια του όρος Αιγάλεω και τις επίσης καθυστερημένες προμήθειες εργαλείων, που πρόκειται να κάνει, για την πυροπροστασία στο βουνό ο Δήμος μας.

Σχετικά με το θέμα αυτό λάβαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μιχάλη Γιάγκα, το παρακάτω κείμενο – σχόλιο:

Κύριε Βαμβακόπουλε,

Με αφορμή το άρθρο σας «Προσλήψεις στον ΑΣΔΑ για πυρασφάλεια – Προμήθεια από το Δήμο μας εργαλείων πυροπροστασίας, στα μέσα Αυγούστου…» θα μου επιτρέψετε να επισημάνω τα εξής:

Είναι περισσότερο από σαφές ότι, τόσο ο Δήμος όσο και ο ΑΣΔΑ, κινητοποιούνται για μέτρα προστασίας από της πυρκαγιές καθυστερημένα, στα μέσα του Αυγούστου, και βέβαια μετά το τραγικό γεγονός του θανάτου 91 συνανθρώπων μας στο ΜΑΤΙ, μεταξύ των οποίων μια τετραμελής οικογένεια με ρίζες στην Αγία Βαρβάρα.

Δυστυχώς έπρεπε να θρηνήσουμε θύματα για να ευαισθητοποιηθούν.

Ο Δήμος ενεργοποιήθηκε για να καθαρίσει το βουνό και να προβεί σε προμήθεια υλικών, απαραίτητων για την πυρασφάλεια, μετά τις μεγάλες και με τραγικές συνέπειες πυρκαγιές στο Μάτι και την Κινέττα και ο ΑΣΔΑ προσλαμβάνει προσωπικό στα μέσα Αυγούστου.

Ήσασταν αυτόπτης μάρτυρας της απουσίας και της αδιαφορίας που επέδειξε ο Δήμος στην έκλυση και κινητοποίηση συνδημοτών μας για να καθαριστεί ο χώρος στο Βουνό, γύρω από το τ. αναψυκτήριο «ΠΑΝΘΕΟΝ».

Μια έκλυση και μια κινητοποίηση που έγινε συμβολικά, εγκαίρως και προληπτικά, στις 3 Ιουνίου, μόλις έμπαινε το καλοκαίρι, στην ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, δύο μήνες πριν η Δημοτική αρχή προβεί στις παραπάνω ενέργειες.

Είδατε με τα ίδια σας τα μάτια τα υλικά – σκουπίδια που μαζεύτηκαν και πόσο επικίνδυνα ήταν για αυτοανάφλεξη.

Η Δημοτική αρχή προτίμησε εκείνη τη μέρα να φωτογραφίζεται, σε μια όντως όμορφη πρωτοβουλία ιδιωτών, του Συλλόγου «Η ΑΥΛΗ», για διανομή σπόρων.

Όμως κάλιο αργά, παρά ποτέ….

Μιχάλης Γ. Γιάγκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής συνδυασμού «Αγία Βαρβάρα – ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ»