Θα παραδοθεί η πλατεία τον Οκτώβρη, όπως υποσχέθηκε ο υπουργός κ. Σπίρτζης;

 

Τον Δεκέμβρη του 2017 και συγκεκριμένα στις 15 του μήνα αυτού, παραδόθηκε σε χρήση η λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου, η  οποία επί τέσσερα χρόνια περίπου ήταν κομμένη στα δύο στο σημείο της πλατείας Αγίας Ελεούσας, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ.

Το κόψιμο στα δύο της κεντρικής μας λεωφόρου, σε συνδυασμό με το κλείσιμο και της γέφυρας Σαράφη, προξένησε μεγάλο κυκλοφοριακό χάος στην πόλη μας, από το οποίο ακόμα δεν έχει συνέλθει, αφού η γέφυρα παραμένει κλειστή και οι συγκοινωνιακές γραμμές δεν εξυπηρετούν τους συμπολίτες μας στις μετακινήσεις τους.

Ιδιαίτερα οξυμένο είναι το πρόβλημα με τις μετακινήσεις των μαθητών προς και από το Σχολικό συγκρότημα ιδιαίτερα.

Το παρόν άρθρο μας όμως, έχει να κάνει με την παράδοση της πλατείας Αγίας Ελεούσας σε χρήση και γράφτηκε για το λόγο αυτόν.

Ας γυρίσουμε λοιπόν οκτώ μήνες πίσω και να υπενθυμίσουμε την εξαγγελία του Υπουργού κ. Σπίρτζη, οποίος ανακοίνωσε τότε, πως σε δέκα το πολύ μήνες θα παραδοθεί και η πλατεία σε χρήση, ενώ ο Σταθμός της πλατείας Αγίας Ελεούσας θα λειτουργήσει το πρώτο εξάμηνο του 2019, μαζί με εκείνους του Κορυδαλλού και της Νίκαιας.

Η επέκταση της γραμμής 3, θα ολοκληρωθεί  μετά από ενάμιση χρόνο από τον δικό μας σταθμό και θα ενώνει τον Πειραιά με το Αεροδρόμιο σε απευθείας γραμμή, χωρίς μεταβιβάσεις σε άλλες γραμμές, ανακοίνωσε την ίδια ημέρα ο κ. Υπουργός, παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας κ. Καπλάνη και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Παπαδόπουλου (φωτό).

Κάνουμε αυτήν την ιστορική διαδρομή, διότι πολύ φοβόμαστε πως δεν θα τηρηθούν οι ημερομηνίες, τουλάχιστον της παράδοσης της πλατείας και αυτό μας προξενεί μεγάλη εντύπωση, επειδή η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, έως σήμερα έχει δείξει συνέπεια σε όσα ανακοινώνονται για το έργο (χρονοδιαγράμματα κλπ. που έχει εκείνη την ευθύνη).

Η σημερινή εικόνα της πλατείας πάντως δεν συνηγορεί με την ημερομηνία που έχει εξαγγελθεί για την παράδοσή της.

Σημειώνουμε πως οι καταστηματάρχες της Ελευθερίου Βενιζέλου έχουν πάθει μεγάλες ζημιές από την κατάσταση στο κέντρο και περιμένουν πως και πως να δουλέψουν καλά, τα ερχόμενα Χριστούγεννα και ο Δήμος να φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δένδρο του στην κεντρική πλατεία της πόλης μας. 

Βεβαίως όταν ολοκληρωθεί το έργο και ξεκινήσει η λειτουργία του σταθμού του ΜΕΤΡΟ στην πλατεία (η μακέτα που δημοσιεύουμε είναι από τη μορφή που θα πάρει η πλατεία όταν ολοκληρωθεί και παραδοθεί) θα υπάρξει αναστροφή του εμπορικού τουλάχιστον κλήματος.

Επειδή όμως ήδη έχουμε υπερβεί τις ημερομηνίες και οι επαγγελματίες δεινοπαθούν, ελπίζουμε να επισπευσθούν τα έργα και να τηρηθούν οι ανακοινωθείσες ημερομηνίες, τόσο για την παράδοση της πλατείας όσο και της λειτουργίας του Σταθμού.