» Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: “Πρόληψη και πάλι πρόληψη !!”

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης: “Πρόληψη και πάλι πρόληψη !!”

Με το πυροσβεστικό του ΠΕΣΥΔΑΠ βρεθήκαμε από το μεσημέρι της Δευτέρας, στη φωτιά των Γερανίων.

Κινηθήκαμε με δυσκολία κατά μήκος της παλιάς Εθνικής λόγω του κυκλοφοριακού χάους από το μπλόκο της ΕΛΑΣ στα Μέγαρα. Από εκεί πήραμε μαζί μας δύο φωτορεπόρτερ (από το zougla και το cnn) που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τη φωτιά αλλά είχαν αποκλειστεί.

Όταν φτάσαμε στα όρια της Κακιάς Σκάλας με τη Κινέτα η φωτιά είχε περάσει την “αντιπυρική” της παλιάς Εθνικής και κατρακυλούσε με μεγάλη ταχύτητα προς τη θάλασσα καίγοντας τα πάντα.

Είδαμε επί τόπου μεγάλες δυνάμεις καταστολής της φωτιάς (πυροσβεστική, βαριά χωματουργικά μηχανήματα του στρατού, υδροφόρες και μικρά πυροσβεστικά δήμων και εθελοντών καθώς και αστυνομία.

Δε θα σταθώ σε λεπτομέρειες. Ένα μόνο θα τονίσω.

Δεν είχαμε συναντήσει ποτέ τέτοια ένταση ανέμων, αν και έχουμε βρεθεί σε πολλές μεγάλες φωτιες! Ετσι, παρά τις προσπάθειες των δυνάμεων καταστολής, ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να ελεγχθεί αυτή η φωτιά!

Ας κατανοήσουμε επιτέλους όλοι ότι, χωρίς ουσιαστικά μέτρα πρόληψης δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις.

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!