Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας

Την Τετάρτη 27 Ιουνίου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας.

Πριν τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης Δημοτικοί Σύμβουλοι έκαναν ερωτήσεις προς τη Δημοτική Αρχή. 

ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ: 

Αναφέρθηκε στην καθαριότητα της πόλης μας και ιδιαίτερα στην εικόνα που έχει το γκαράζ του Δήμου το οποίο έχει μεταμορφωθεί σε χωματερή, ζητώντας να πληροφορηθεί τι θα πράξει ο Δήμος για το θέμα αυτό.

Καταδίκασε το γεγονός πρόσληψης Ειδικής Συμβούλου σε θέματα Πολιτισμού αντί του ποσού των 1.800 ευρώ τον μήνα, υποστηρίζοντας πως με τα χρήματα αυτά θα μπορούσε ο Δήμος να στείλει κατασκήνωση τα παιδιά της πόλης μας.

Ζήτησε εξηγήσεις για τα νερά που τρέχουν μέσα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” όταν βρέχει, όπως πρόσφατα.

Τέλος καταδίκασε το γεγονός της αναφοράς της FYROM με το όνομα Μακεδονία στο συνέδριο που έγινε πρόσφατα στο Δήμο μας, ρίχνοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή για την κυκλοφορία του εντύπου με τη συγκεκριμένη αναφορά.

ΦΕΓΓΗ:

Η κ. Αλεξάνδρα Φέγγη ζήτησε να πληροφορηθεί πόσα χρήματα έχει δαπανήσει ο Δήμος από το 2012 έως σήμερα για δημοσιεύσεις και καταχωρήσεις στον τύπο πανελλαδικής εμβέλειας και τοπικό, αναλυτικά ονόματα εφημερίδων και ποσά. Μάλιστα κατέθεσε το ερώτημά της γραπτά στο Προεδρείο, ώστε να λάβει γραπτή απάντηση.

Επιπλέον ρώτησε να πληροφορηθεί τι γίνεται με το λεωφορείο του Δήμου και γιατί δεν το βλέπει να κυκλοφορεί και να εξυπηρετεί ανάγκες της πόλης μας.

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ: 

Ζήτησε να πληροφορηθεί εάν ο Δήμος εφαρμόζει το σκληρό μέτρο κατάσχεσης κατά συμπολιτών μας που οφείλουν στο Δήμο ποσά άνω των 500 ευρώ.

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ:

Τι γίνεται με τη φύλαξη του αναψυκτηρίου “ΠΑΝΘΕΟΝ” και τα περιουσιακά στοιχεία του, ζήτησε να πληροφορηθεί.

Αναφερόμενος στο θέμα της αναγραφής της ονομασίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στο συνέδριο και  στην καταγγελία δύο συμπολιτισσών  μας και την αποχώρησή τους από το Συνέδριο, τόνισε πως εκείνη τη στιγμή ο Δήμος έπρεπε να διακόψει τις εργασίες του.

Από τη Δημοτική Αρχή δόθηκαν οι παρακάτω απαντήσεις – εξηγήσεις.

ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ:

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος, αναφερόμενος στο θέμα της καθαριότητας δήλωσε πως το πρόβλημα που προέκυψε με τη χωματερή της Φυλής, έφερε πίσω την καθαριότητα της πόλης και πως τα αντικείμενα που συγκεντρώθηκαν στο Γκαράζ ήταν στρώματα, παλιά οικοσκευή και γενικά αντικείμενα από αδρανή υλικά, τα οποία έπρεπε να απομακρυνθούν από τους δρόμους της πόλης.

Για την αναγραφή στα έντυπα του Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας  την FYROM ως Μακεδονία δήλωσε πως την ευθύνη είχε η ALDA και η Αμφικτυονία, οι οποίες ζήτησαν συγγνώμη για την αναγραφή από λάθους της ονομασίας Μακεδονία.

“Στην όλη Οργάνωση είχαν συμμετοχή και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών σημείωσε. Δεν γνωρίζαμε κάτι. Μόλις το πληροφορηθήκαμε με εντολή του Δημάρχου έκανα παρέμβαση και καταδικάσαμε το γεγονός” κατέληξε.

Αναφερόμενος στα νερά της βροχής που εισέρχονται στο “ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ” ενημέρωσε το Σώμα πως όταν υπάρχει σφοδρή νεροποντή, αυτά εισέρχονται μέσω των φρεατίων εξαερισμού που βρίσκονται στην οροφή του κινηματοθέατρου, από κατασκευαστικό λάθος, πράγμα που θα αντιμετωπιστεί από κάποια κατασκευή που θα προφυλάσσει τη μονάδα.

Σχετικά με το λεωφορείο που δεν κινείται το τελευταίο διάστημα οφείλεται στο γεγονός πως ο οδηγός του βρίσκεται στη διαδικασία συνταξιοδότησης. Πάντως δεν έχουν προκύψει ανάγκες που δεν ανταποκρίθηκε ο Δήμος.

ΠΑΓΟΥΡΤΖΗΣ:

Ο Αντιδήμαρχος κ. Παγουρτζής αναφερόμενος στο ερώτημα της κ. Καρανάσιου σχετικά με το εάν εφαρμόζεται το μέτρο της κατάσχεσης και  πλειστηριασμού αντικειμένων συμπολιτών μας που οφείλουν χρήματα στο Δήμο, δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια για την εφαρμογή του, με τον πιο ελαστικό τρόπο είναι δυνατόν και πάντα υπέρ του συμφέροντος των Δημοτών. Ο Δήμος κατέληξε, πως δεν έχει προβεί σε πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων συμπολιτών μας.

ΝΤΑΒΙΟΣ:

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ντάβιος αναφερόμενος στα θέματα καθαριότητας δήλωσε πως ο Δήμος και η υπηρεσία καθαριότητας δίνουν καθημερινά μάχη για να κρατηθεί καθαρή η πόλη μας, παρά τις διάφορες αντιξοότητες .

Ανέφερε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και ο Δήμος μας με το πρόβλημα της χωματερής στη Φυλή και πως θα χρειαστεί ακόμα μικρό χρονικό διάστημα για την πλήρη καθαριότητα της πόλης μας.

Όσον αφορά την έλλειψη κάδων πληροφόρησε το Σώμα πως σύντομα με την προμήθεια 150 περίπου νέων κάδων, θα καλυφθούν οι περισσότερες ανάγκες.

Σχετικά με την καθαριότητα στο βουνό και την απομάκρυνση των ξερών χόρτων, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως ξεκίνησε αυτή η εργασία και πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια δυναμικότερη παρέμβαση με όσο το δυνατόν περισσότερους εργαζόμενους, ώστε να καθαρίσουν όλοι οι χώροι από σκουπίδια και ξερά χόρτα.

ΚΑΠΛΑΝΗΣ:

Ο Δήμαρχος κ.  Καπλάνης έλαβε τελευταίος το λόγο, όπως το συνηθίζει και αναφερόμενος στο θέμα με την αναγραφή του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στα έντυπα του συνεδρίου, υποστήριξε πως ο Δήμος δεν είχε κάποια ιδιαίτερη συμμετοχή. Κάποιοι ίσως πονηρά έβαλαν το έντυπο και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εμπλέξουν το Δήμο σε αυτό. Οι αρμόδιοι και υπεύθυνοι της οργάνωσης του Συνεδρίου ζήτησαν αυθημερόν συγγνώμη, για το συμβάν, κατέληξε.