Χρειάζεται αμφιθεατρική κατασκευή στο χώρο παραστάσεων στο Πάρκο “ΜΗΤΕΡΑ” ή οι εκδηλώσεις να γίνονται σε άλλον χώρο

Εχθές Τετάρτη 20 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΡΚΟ “ΜΗΤΕΡΑ” μια ακόμα εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία τόσο από πλευράς θεάματος και οργάνωσης, όσο και από πλευράς ανταπόκρισης του κόσμου.

Ο λόγος για την εκδήλωση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της πόλης μας.

Οι γονείς, κατά πλειοψηφία αυτών που παραβρέθηκαν, πήγαν στο χώρο της εκδήλωσης, αλλά λόγω ορισμένων συνθηκών δεν ευχαριστήθηκαν την όλη εκδήλωση.

Αιτία ήταν ο χώρος, παρ΄ότι είναι όμορφος, ήσυχος και μέσα στο πράσινο δεν προσφέρεται για παραστάσεις τέτοιου είδους επειδή αυτά που παρουσιάζονται (η σκηνή) είναι στο ίδιο επίπεδο με τα καθίσματα των θεατών.

Πράγμα που σημαίνει πως ορατότητα έχουν μόνο οι καθήμενοι στις δύο – τρεις το πολύ σειρές καθισμάτων, ενώ οι πίσω από αυτούς δεν βλέπουν όσα γίνονται – παίζονται – διαδραματίζονται, ιδιαίτερα εάν οι πρωταγωνιστές είναι παιδάκια με το ανάλογο ύψος.

Αναγκάζονται να είναι εκ των πραγμάτων όρθιοι, πάνω από δύο ώρες όπως στη συγκεκριμένη εκδήλωση, για να μπορούν να την παρακολουθήσουν.

Μάλιστα η δυσκολία παρακολούθησης του θεάματος γίνεται μεγαλύτερη όταν ορισμένοι, χωρίς να σκέπτονται τους υπόλοιπους πηγαίνουν μπροστά από τους καθήμενους και τραβάνε βιντεάκια ή φωτογραφίες για πολύ ώρα.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν πολύ γονείς να έρθουν σε αντιπαράθεση με εκείνους που τράβαγαν φωτογραφίες και εμπόδιζαν το οπτικό πεδίο τους και στο τέλος να φύγουν και με νεύρα.

Ο χώρος είναι καλός εάν πρόκειται για παράσταση σε εξέδρα όπου εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα και θέμα.

Με άλλα λόγια ο Δήμος πρέπει να κατασκευάσει κάποιες εξέδρες ώστε να υπάρχει αμφιθεατρική σκηνή που θα διευκολύνει την ορατότητα σε όλους και ένα καλό θέαμα ή προσπάθεια που γίνεται να μπορεί κάποιος να παρακολουθεί με άνεση και ευχέρεια.

Εκτός και εάν στο μέλλον αποφασίσει οι παραστάσεις και εκδηλώσεις τέτοιου τύπου, να γίνονται σε κάποιο από τα κλειστά γυμναστήρια της πόλης μας ή στα ανοικτά γηπεδάκια μπάσκετ, στο κάτω μέρος του Άλσους “ΕΙΡΗΝΗ”.

Πάντως εάν αποφασίσει να τοποθετήσει λυόμενες εξέδρες και όχι κάποια σταθερή και μόνιμη κατασκευή, σε αυτόν τον χώρο ή κάποιον άλλον, ας έχει υπ΄όψιν του πως θα χρειάζεται συντήρηση.

Γιατί έχουμε το δυσάρεστο παράδειγμα εκείνων των λυόμενων εξεδρών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής που ποτέ δεν συντηρήθηκαν με αποτέλεσμα να σαπίσουν και να καταρεύσουν, με μοναδική συμμετοχή του Δήμου, να απομακρύνει στο τέλος, τα σάπια ξύλα και τα σκουριασμένα στηρίγματά τους.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική που δημοσιεύουμε. Στο κέντρο ο πλακόστρωτος χώρος της παράστασης (σκηνή) και γύρω από αυτήν διακρίνονται τα ίχνη από τις πάλε ποτέ εξέδρες…