Οι δρόμοι άνοιξαν, οι πινακίδες παραμένουν μπερδεύοντας τους οδηγούς

Γράφαμε πριν δύο μήνες περίπου για τις πολλές πινακίδες κατεύθυνσης που τοποθετούνται στην πόλη μας, όταν γίνεται κάποιο μεγάλο έργο επί μακρού χρονικού διαστήματος, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί.

Τις πινακίδες τις τοποθετούν οι εργολάβοι των έργων επειδή υποχρεούνται στις περισσότερες περιπτώσεις και έτσι είναι το σωστό.

Όμως συμβαίνει σχεδόν πάντα το έργο να τελειώνει, να ανοίγει ο δρόμος που έγιναν τα έργα, να επανέρχονται δρόμοι στην κυκλοφορία, αλλά τις πινακίδες αυτές κανένας να μην αποσύρει.

Αποτέλεσμα τα πεζοδρόμια της πόλης μας να έχουν γεμίσει από αυτές, να δυσκολεύουν την κίνηση των πεζών και να υπάρχει αυτός ο μεγάλος αριθμός πινακίδων χωρίς λόγο.

Δημοσιεύουμε φωτογραφίες από ορισμένες,  από τις δεκάδες που υπάρχουν.

Χαρακτηριστικότερες όλων θα λέγαμε εκείνες που είναι στα πεζοδρόμια της οδού Αθανασίου Διάκου, από τότε που η Ελ. Βενιζέλου ήταν κλειστή στο σημείο της πλατείας Παναγίας Ελεούσας και καθοδηγούν τα οχήματα μέσω της Καραολή, για τον Κορυδαλλό.

Η κεντρική μας λεωφόρος έχει δοθεί σε κυκλοφορία από τον περασμένο Δεκέμβρη, αλλά οι πινακίδες παραμένουν…

Μήπως στα πλαίσια αναβάθμισης της πόλης μας να απομακρυνθούν από το Δήμο ή να καλεστούν οι κατασκευαστικές εταιρείες που τις τοποθέτησαν να τις βγάλουν;