Ξεκίνησε ο καθαρισμός του βουνού και το κόψιμο ξερών χόρτων από τον ΠΕΣΥΔΑΠ

Ακριβώς την ημερομηνία που τυπικά αρχίζει το Καλοκαίρι, 21 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία υπάρχει η μεγαλύτερη χρονική διάρκεια μεταξύ  Ανατολής και Δύσης του ήλιου, του έτους, εμφανίστηκε στο βουνό πάνω από το γήπεδο στα Ριμινίτικα, συνεργείο του ΠΕΣΥΔΑΠ και ξεκίνησε το κόψιμο των ξερών χόρτων.

Παρ΄ότι είχε ανακοινωθεί από το Δήμο, πως το κόψιμο των ξερών χόρτων και ο καθαρισμός του βουνού θα γινόταν σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ, από τις αρχές του τρέχοντος, άγνωστο γιατί δεν υπήρξε η συνεργασία αυτή και καθυστέρησε αρκετά, ευτυχώς όμως χωρίς να έχουμε κάποιο συμβάν πυρκαγιάς.

Από το πρωί λοιπόν, εργαζόμενοι στον ΠΕΣΥΔΑΠ έπιασαν δουλειά και καθάρισαν ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι στο πάνω μέρος του γηπέδου, επί της οδού Φλέμιγκ.

Οι φωτογραφίες άλλωστε μιλάνε από μόνες τους και οι κάτοικοι με ανακούφιση πλέον και σχετική ασφάλεια είδαν να γίνεται καθαριότητα.

Μάλιστα η ικανοποίηση κατοίκων της οδού Φλέμιγκ, μεταφράστηκε και από το ενδιαφέρον που έδειξαν ρωτώντας τα άτομα του συνεργείου εάν χρειάζονταν κάτι και προσφέροντάς τους δροσερό νερό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ζέστη.

Το κόψιμο των υψηλών ξερών χόρτων, έφερε στην επιφάνεια δύο πραγματάκια που μας έκαναν εντύπωση.

Αποκαλύφθηκε ριγμένη στο χώρο πάνω από το γήπεδο μια ταμπέλα τουλάχιστον δωδεκαετίας, της Περιφέρειας στην οποία αναγραφόταν αντισεισμικό έργο που έγινε στο γήπεδο, αξίας περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ και παραμένει εκεί, τόσα χρόνια μετά.

Σημειώνουμε πως με τα χρήματα κατασκευάστηκε το τοιχίο αντιστήριξις, το οποίο βρίσκεται στο πάνω μέρος του γηπέδου και συγκρατεί τα χώματα, πέτρες και άλλα υλικά από το βουνό προς τις εξέδρες του γηπέδου, κατά τη διάρκεια δυνατής βροχόπτωσης ή άλλων έντονων φυσικών φαινομένων και διακρίνεται σε μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Το δεύτερο που αποκαλύφτηκε ήταν ένα φωτιστικό κολονάκι του Δημοτικού φωτισμού της οδού Φλέμινγκ το οποίο είναι ξηλωμένο από τη βάση του, με τα ηλεκτροφόρα καλώδια έκθετα και αυτό πεταμένο λίγα μέτρα πιο πέρα.

Οι εργασίες καθαρισμού και κόψιμου των ξερών χόρτων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, αφού η έκταση είναι μεγάλη.

Θα συνεχιστεί όπως πληροφορηθήκαμε και θα φτάσει έως το χώρο κάτω και γύρω από το παλιό αναψυκτήριο “ΠΑΝΘΕΟΝ”.

Εκεί ίσως ανακαλυφθεί και μέρος της οικοσκευής του “ΠΑΝΘΕΟΝ” τραπεζάκια, καθιστικά κλπ.τα οποία έχουν εξαφανιστεί και αγνοείται η τύχη τους…

Στη φωτογραφία μας δύο από τα καθιστικά που βρίσκονται στο βουνό με φόντο το “ΠΑΝΘΕΟΝ”…