» Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”

Λάβαμε από τον Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης μας κ. Ανισσα Γιάννη, την παρακάτω ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ”, με αφορμή το τραγικό συμβάν στην Άμφισσα, του πυροβολισμού και του θανάσιμου τραυματισμού της δεκατριάχρονης :

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Ένα μόλις χρόνο μετά τον άδικο θάνατο του εντεκάχρονου Μάριου στο Μενίδι, σε συνθήκες που δεν έχουν ακόμα πλήρως διαλευκανθεί, θρηνούμε σήμερα στην Άμφισσα ένα δεκατριάχρονο κοριτσάκι Ελληνικής καταγωγής Ρομά, θύμα στυγερής δολοφονίας, προϊόν ρατσιστικού, ξενοφοβικού και εκδικητικού παραληρήματος.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την αποτρόπαια αυτή πράξη.

Εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας. Γινόμαστε δυστυχώς ξανά Προφήτες ανησυχητικών προβλέψεων για αναβρασμό και αναταραχή στους κόλπους των κοινοτήτων Ελλήνων Ρομά και στις ευρύτερες τοπικές κοινωνίες, καθόσον η διαδικασία ενσωμάτωσής τους και ένταξής τους δεν σημειώνει ικανοποιητική πρόοδο.

Απαιτείται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές.

Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Καλούμε τους Έλληνες Τσιγγάνους, την επίσημη πολιτεία, την τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και όλους τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. Επιτέλους, πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα μας, συνειδητοποιώντας ότι υπάρχει αδήριτη και κατεπείγουσα ανθρωπιστική ανάγκη να αντιμετωπιστούν ορθολογικά τα χρόνια ζητήματα των Ελλήνων Ρομά προς όφελος όλων.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μικρού κοριτσιού”.

Did you like this? Share it:

© 2018 . All rights reserved.
Proudly designed by Theme Junkie.
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!