Οι γονείς περιμένουν “τέντα”, στο βρεφονηπιακό σταθμό “Δημήτρης Παντελιάδης”

Λάβαμε από συμπολίτισσά μας  επιστολή και φωτογραφία, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας, η οποία αναφέρεται στην έλλειψη τέντας σκίασης για τα παιδιά στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό “Δημήτρης Παντελιάδης”.

Επικοινωνήσαμε επίσης και με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο για το συγκεκριμένο θέμα.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την επιστολή της συμπολίτισσάς μας και τη δήλωση του κ. Ντάβιου, επί του προκειμένου:

“Ως δημότης και μητέρα ενός μικρού παιδιού που πηγαίνει στο δημοτικό βρεφονηπιακό σταθμό “Δημήτρης Παντελιάδης” στην Αγία Βαρβάρα έχω να σας επισημάνω το εξής σημαντικό θέμα:

Εδώ και ένα χρόνο τουλάχιστον, περιμένουμε εμείς οι γονείς την αποκατάσταση και συντήρηση της τέντας στο μπαλκόνι-τύπου αυλής του πρώτου ορόφου που προαυλίζονται τα μικρά παιδιά, χωρίς όμως καμία ενέργεια αποκατάστασης της φθοράς των τεντών.

Είναι ανεπίτρεπτο τα παιδιά να κρατούνται μέσα στον κλειστό χώρο, όταν ο καιρός είναι ιδανικός για καθαρό αέρα όπως από τώρα και έπειτα. Αλλά δε γίνεται διαφορετικά, γιατί ο ήλιος είναι πολύ δυνατός και δεν υπάρχει πουθενά κανένα σκίαστρο.

Τα καπελάκια και τα αντιηλιακά δεν αναιρούν την υποχρέωση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας να εξασφαλίζει καλές συνθήκες διαμονής των παιδιών μας στους παιδικούς σταθμούς. Ακόμα και με αυτά, τα παιδάκια δεν μπορούν να σταθούν στο μπαλκόνι καθόλου γι’αυτό και δεν προαυλίζονται. Αντιθέτως, τα παιδάκια του ισογείου προαυλίζονται καθώς υπάρχει φυσική σκίαση από τα πεύκα.

Είναι λυπηρό ένας σταθμός που ξεκίνησε τη λειτουργία του ως πρότυπος σταθμός να παρακμάζει και να μη συντηρείται εις βάρος των μικρών παιδιών.

Παρακαλώ πολύ για τη δημοσίευση και προβολή του θέματος, εάν είναι εφικτό.

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση
Γεωργία Χαρόβα”

Επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο και του θέσαμε το ζήτημα το οποίο αναδεικνύει η συμπολίτισσά μας. Ο κ. Ντάβιος μας ενημέρωσε πως συγκεντρώνονται τα προβλήματα που υπάρχουν σε διάφορους Δημοτικούς Σταθμούς, προκειμένου να αξιολογηθούν και να επιλυθούν, με βάση τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.