Αντρέας Λεωτσάκος: ΚΕΠ Επιχειρηματικότητας, ιδρύεται στην πόλη μας

Την ίδρυση και λειτουργία ΚΕΠ Επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικης πολιτικής του Δήμου κ. Αντρέας Λεωτσάκος.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την ανακοίνωσή του:

Στο πλαίσιο ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ιδρύουμε στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας το ΚΕΠ Επιχειρηματικότητας. Ξεκινάνε οι εργασίες αυτού του καινοτόμου project ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι σε πλήρη λειτουργία και να εξυπηρετεί τους συμπολίτες μας.

Οι άξονες που θα κινηθεί το ΚΕΠ Επιχειρηματικότητας θα είναι, μεταξύ άλλων, η δημιουργία business profile του εν δυνάμει επιχειρηματία, η δικτύωση με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, όπως επιμελητήρια, ΟΑΕΔ, μονάδα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, εκπαιδευτικά ιδρύματα, χορηγούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα του επιχειρείν.

Η ενημέρωση για την ύπαρξη και τον τρόπο αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων, η διεξαγωγή workshops με στοχευμένες θεματικές ενότητες (π.χ. δημιουργία κ σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, social media, marketing plan, best practices, έρευνα αγοράς κ.α) θα είναι ανάμεσα στις δράσεις του ΚΕΠ Επιχειρηματικότητας.

Και επειδή πεποίθησή μας είναι ότι το επιχειρείν για να είναι επιτυχημένο θα πρέπει πρωτίστως να εκπαιδευτούν οι εν δυνάμει εμπλεκόμενοι, βασικός μας στόχος αποτελεί η προσέγγιση της σχολικής κοινότητας και η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης.

Είναι σημαντικό να υπάρχει μία πρώτη επαφή του μαθητή με την έννοια της επιχειρηματικότητας, τις δυσκολίες αλλά και τις ανταμοιβές του επιχειρείν, τη σημασία του για την οικονομία και την κοινωνία. Η δραστηριοποίηση στο επιχειρηματικό περιβάλλον θα πρέπει να προβάλλεται ως η εναλλακτική για κάθε νέο με γνώση και διάθεση.

Αντρέας Λεωτσάκος

Αντιδήμαρχος 

Αγίας Βαρβάρας