Να απομακρυνθούν οι χωρίς λόγο πινακίδες από τα πεζοδρόμια του Δήμου… αλλιώς ΕΝΟΙΚΙΟ ΦΥΛΑΞΗΣ…

 

Επανερχόμαστε σε ένα θέμα το οποίο θίξαμε την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά δεν είδαμε ανταπόκριση από τους αρμόδιους.

Γράφαμε πως οι κατασκευαστικές εταιρείες όταν πραγματοποιούν κάποιο έργο στην πόλη μας, τοποθετούν πινακίδες καθοδήγησης των οδηγών, προκειμένου να τους διευκολύνουν, από κλεισίματα των δρόμων από τα έργα ή άλλα εμπόδια που υπάρχουν και να τους οδηγήσουν στους προορισμούς τους.

Άλλες φορές αυτές οι πινακίδες λειτουργούν θετικά και ορισμένες φορές όχι.

Το θέμα της παρέμβασής μας δεν έχει να κάνει με το ζήτημα αυτό.

Κάνουμε αναφορά στις πινακίδες που υπάρχουν σε πεζοδρόμια της πόλης μας, εδώ και χρόνια και για λόγους που πλέον δεν δικαιολογούν την ύπαρξή τους και αντί να διευκολύνουν πλέον μπερδεύουν τους οδηγούς.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα τέτοιων πινακίδων που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο της Αθανασίου Διάκου, από τότε που η Ελ. Βενιζέλου ήταν κλειστή και ο μόνος τρόπος να πάει κάποιος στον Κορυδαλλό ήταν η οδός Καραολή.

Έχουν περάσει έξη μήνες από τότε που η Βενιζέλου είναι σε χρήση, αλλά οι πινακίδες παραμένουν να καθοδηγούν τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την Καραολή για όσους έχουν προορισμό τον Γειτονικό Δήμο.

Επίσης στην οδό Στέφανου Σαράφη υπάρχουν πινακίδες που αποτρέπουν τους οδηγούς να κατευθυνθούν προς την οδό Ανδρέου Δημητρίου και τους στέλνουν από παράκαμψη παρ΄ότι ο δρόμος είναι ανοικτός και σε χρήση.

Σε αρκετές διασταυρώσεις υπάρχουν επίσης πινακίδες STOP και στους δύο δρόμους, προκαλώντας ΑΛΛΑΛΟΥΜ.

Τα παραπάνω παραδείγματα δεν είναι τα μοναδικά.

Είναι ενδεικτικά όμως της κατάστασης που κυριαρχεί.

Ο Δήμος πιστεύουμε πως θα ενημερώσει τις εταιρείες να απομακρύνουν τις πινακίδες αυτές.

ΑΝ δεν το πράξουν, ας τις μαζέψει εκείνος, ας τις φυλάξει σε κάποιο χώρο του και να ζητήσει από τις εταιρείες ΕΝΟΙΚΙΟ ΦΥΛΑΞΗΣ, όπως προτίθεται να πράξει με το συμπολίτη μας που απομάκρυνε τις γλάστρες και  τις ζαρντινιέρες του από τη Βενιζέλου και τις έχει στο γκαράζ του Δήμου.

ΟΧΙ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.