Συντήρηση στα “Κανονάκια” από το Δήμο, στα πλαίσια των μέτρων προφύλαξης πυρκαγιών στο βουνό

Ο Δήμος μας μπροστά στο καλοκαίρι και την κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας ξεκίνησε τη λήψη μέτρων και συντήρησης των μέσων πρόληψης πυρκαγιών.

Από το πρωί σήμερα Παρασκευή 4 Μαϊου, παρά τη ζέστη που κυριαρχεί, συνεργείο της υπηρεσίας κήπων και πρασίνου, ανέβηκε στο βουνό, πάνω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο στα Ριμινίτικα και κάνει συντήρηση στα πυροσβεστικά κανονάκια που υπάρχουν ανάμεσα στα δένδρα.

Αφού αποψιλώνει το χώρο γύρω από αυτά για να υπάρχει εύκολη  πρόσβαση εάν χρειαστεί, κάνει έλεγχο στις σωλήνες και τα υδραυλικά μέρη των εκτοξευτήρων νερού προκειμένου εφ΄ενός καθημερινά να δροσίζουν το τοπίο και να κρατάει δροσιά στο βουνό, καταβρέχοντας τα δένδρα και τη γύρω βλάστηση.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί και η καθαριότητα του βουνού, όπως μας δήλωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης, προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Στην οδό Φλέμιγκ εξ΄άλλου έγινε μερική κοπή ξερών χόρτων, στην είσοδο του γηπέδου, αλλά η αντιμετώπιση και αποψίλωση ολόκληρου του δρόμου και του βουνού, απαιτεί πολυάριθμα συνεργεία και κόστος υψηλό το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα καλυφθεί από τη Περιφέρεια.

Εκτός του βουνού βέβαια, ξερά χόρτα υπάρχουν σε διάφορες εκτάσεις της πόλης μας, όπως στο χώρο πάνω από το σούπερ μάρκετ, στο Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στο Α΄Δημοτικό Σχολείο, στον ακάλυπτο χώρο μεταξύ των οδών Φλέμινγκ και Δεληγιάννη και αλλού.