Επιχείρηση κατά γλαστρών, ζαρντινιερών και “αυθαίρετου” πράσινου, από το Δήμο…

 

Ξαφνιαστήκαμε σήμερα το πρωί όταν βρεθήκαμε, μπροστά σε πολυάριθμο συνεργείο του Δήμου με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββίδη και το νεοαποκτηθέν JCB μηχάνημα, να ξηλώνει από τα πεζοδρόμια της Ελευθερίου Βενιζέλου, μεταξύ 28ης Οκτωβρίου και Σιπύλου, γλάστρες, ζαρντινιέρες και φυτά από τα παρτέρια που υπάρχουν εκεί, τα οποία περιποιείται συμπολίτης μας.

Η Εφημερίδα μας είχε ασχοληθεί στις αρχές του χρόνου με την προσπάθεια αυτή του συμπολίτη μας και τα σχόλια αναγνωστών μας, στο άρθρο μας ήταν επαινετικά για αυτόν.

Κάποιος φαίνεται δεν ήταν σύμφωνος με το θέαμα.

Προτιμάει φαίνεται τα παρτέρια γυμνά από πράσινο, αφού ο Δήμος δεν τα φυτεύει και τα πεζοδρόμια χωρίς ζαρντινιέρες και γλάστρες.

Φυσικά οι γλάστρες ενοχλούν, αφού στα συγκεκριμένα πεζοδρόμια και πρασιές συνεχώς είναι παρκαρισμένα Ι.Χ. οχήματα και οι ζαρντινιέρες φαίνεται, καταλαμβάνουν το χώρο τους και τους δυσκολεύουν να ανεβάσουν σε αυτά τα Ι.Χ. τους.

Άλλος επαγγελματίας μπροστά στο κατάστημά του έχει τέσσερις δικές του ζαρντινιέρες, με τις οποίες δεν ασχολήθηκε το συνεργείο του Δήμου, ενώ έξω από άλλο κατάστημα υπάρχουν πολλές περισσότερες.

Δεν κάνουμε λόγο βέβαια για άλλα  εμπόδια που υπάρχουν έξω από καταστήματα.

Τέλος πάντων ο Δήμος παρενέβη σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Σαββίδη, μετά από καταγγελία που έλαβε και έτρεξε να καθαρίσει τα παρτέρια και τα πεζοδρόμια, από γλάστρες, ζαρντινιέρες και ότι άλλο φιλοξενεί φυτά, λουλούδια κτλ..

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της επιδρομής, ήταν το κατέβασμα όλων των Ελληνικών σημαιών (πλην δύο, μέχρι στιγμής), που ο συμπολίτης μας που ασχολούνταν εποικοδομητικά με τα φυτά, είχε τοποθετήσει στα παρτέρια.

Ρωτήσαμε τον κ. Σαββίδη, τώρα που θα ξηλώσει και τα υπόλοιπα φυτά από τα παρτέρια θα τα αναπληρώσει ο Δήμος με λουλούδια που θα φυτέψει η υπηρεσία πρασίνου;

Ο κ. Σαββίδης μας δήλωσε πως δεν του αρέσει αυτό που γίνεται, δηλαδή το ξήλωμα φυτών και γλαστρών από τα πεζοδρόμια, πρέπει κάπως να οργανωθούμε και να μπει μια τάξη, μας είπε, δίνοντας εντολή να μη πειραχτούν τα φυτά από τα παρτέρια και να απομακρυνθούν μόνο γλάστρες, ζαρντινιέρες και άλλα εμπόδια.

Στην επισήμανση μας, πως ο Δήμος απομακρύνει τις γλάστρες με τα φυτά αλλά δεν ασχολείται με τα παρκαρισμένα οχήματα επί του πεζοδρομίου μας δήλωσε πως θα τοποθετηθούν κολωνάκια που θα αποτρέπουν στο να ανεβαίνουν τα οχήματα στα πεζοδρόμια.

Πάντως υπήρξαν και επαγγελματίες που δήλωσαν παρουσία μας, πως δε τους ενοχλούν ούτε τα φυτά, ούτε οι ζαρντινιέρες.

Μάλιστα μία από τις ζαρντινιέρες που είχε απομακρυνθεί από το πεζοδρόμιο,  επεστράφη σε καταστηματάρχη, όταν δήλωσε πως ήταν δική της και την επανατοποθέτησε στο πεζοδρόμιο!!!

Πράγμα που σημαίνει πως μόνο οι γλάστρες και οι ζαρντινιέρες του συγκεκριμένου συμπολίτη μας ενοχλούσαν…

 

Επιστρέψαμε μία ώρα αργότερα από το συμβάν και είδαμε, πως όπως είχαμε προβλέψει και υποστηρίξει στον κ. Σαββίδη,  στο σημείο που υπήρχαν γλάστρες επί του πεζοδρομίου, να υπάρχουν πλέον παρκαρισμένα αυτοκίνητα…