Φόβοι για αποκλεισμό παιδιών – κατοίκων από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, από ΔΥΟ Συμβούλους της Αντιπολίτευσης

 

Ένταση σημειώθηκε στη συζήτηση που αφορούσε τη μοριοδότηση των παιδιών για την εισαγωγή τους στους Δημοτικούς παιδικούς Σταθμούς της Αγίας Βαρβάρας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 25 Απριλίου

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Φέγγη και Σωτηρόπουλος καταψήφισαν την πρόταση της Διοίκησης του Δήμου που αφορούσε τη μοριοδότηση των οικογενειών που απευθύνονται στο Δήμο για την εισαγωγή των παιδιών τους, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας οι δύο παραπάνω Δημοτικοί Σύμβουλοι εξέφρασαν το φόβο τους πως ίσως με τη μοριοδότηση  που προτείνεται, παιδιά οικογενειών άλλων Δήμων ίσως εκτοπίσουν παιδιά οικογενειών της πόλης μας με αποτέλεσμα αυτά να μείνουν εκτός, των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών της πόλης μας.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος καθησύχασε τους φόβους τους φέρνοντας παραδείγματα σχετικά με τα μόρια.

Πάντως οι δύο Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης   υποστήριξαν πως ο νόμος είναι σαφής υπέρ των κατοικούντων στο Δήμο που καταθέτουν την αίτηση, σε σχέση με κατοίκους άλλων Δήμων.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωτσάκος απαντώντας στους δύο, τόνισε πως όλα τα παιδιά της Αγίας Βαρβάρας, από τους γονείς των οποίων κατατέθηκε αίτηση, φιλοξενούνται στους Δημοτικούς παιδικούς Σταθμούς και αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται.

Παρακάτω δημοσιεύουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας, στην οποία αναφέρεται η μοριοδότηση των αιτούντων οικογενειών, για εισαγωγή στους Δημοτικούς Σταθμούς των παιδιών τους: