Αντιδρά η Ένωση Γονέων, στην κλήρωση για τα πρωτάκια – 1η -20 Μαϊου οι εγγραφές στην Α΄ Δημοτικού

Μετά την κινητικότητα των εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, έχουμε και το φαινόμενο των μετακινούμενων μαθητών σε «όμορα» σχολεία, σε όποιο σχολείο δεν υπάρχει αίθουσα για να δημιουργηθεί επιπλέον τμήμα.

Βέβαια, όχι προς το συμφέρον των παιδιών μας και της μόρφωσής τους, αλλά προς εξοικονόμηση χρημάτων για τις δημοσιονομικές τους προτεραιότητες υπέρ των δανειστών-τοκογλύφων.

Ένωση Γονέων Αγίας Βαρβάρας

Εγγραφές μαθητών στην Α’ Δημοτικού –

Πότε θα γίνεται κλήρωση στα πρωτάκια

Οι εγγραφές μαθητών στην Α΄ Δημοτικού πραγματοποιούνται από την 1η έως τις 20 Μαΐου. Σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συγκροτείται τριμελής Επιτροπή η οποία θα ρυθμίζει τις εγγραφές μαθητών όταν αυτές ξεπερνούν τις 25 σε κάποιο σχολείο.

Συγκεκριμένα:

Αν ο αριθμός των μαθητών υπερβαίνει τους 25 σε ένα τμήμα ο Διευθυντής του σχολείου υποβάλει αίτημα στον αρμόδιο Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων, εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα.

Ο οικείος Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφασίζει για το αίτημα ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της τριμελούς Επιτροπής η οποία για τη διατύπωση της εισήγησης οφείλει σε κάθε περίπτωση να λάβει υπόψη τις αιτήσεις εγγραφών στην Α΄ τάξη των όμορων δημοτικών σχολείων.

Αν η εισήγηση της επιτροπής είναι αρνητική ή δεν υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα, ο Διευθυντής του σχολείου αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των μαθητών που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του σχολείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων σχολείων. Η Επιτροπή προβαίνει σε κλήρωση μεταξύ των μαθητών του ανωτέρω πίνακα, έτσι ώστε να προκύψει ο αριθμός μαθητών που συμπληρώνουν τους 25 σε τμήμα.

Οι μαθητές που δεν έχουν κληρωθεί κατανέμονται, με απόφαση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που εκδίδεται ύστερα από αιτιολογημένη εισήγηση της Επιτροπής, σε όμορα σχολεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr