Νέο πολυμηχάνημα JCB απέκτησε ο Δήμος, με συναγερμό και GPS

Το νέο πολυμηχάνημα έργων, γνωστό και ως JCB, έφτασε στην πόλη μας και παραδόθηκε στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου, την Τετάρτη 28 Μαρτίου, αντικαθιστώντας εκείνο που “έκανε φτερά” πριν δύο περίπου χρόνια μέσα από το γκαράζ του Δήμου, χωρίς μέχρι στιγμής να γνωρίζει κανείς προς τα που κατευθύνθηκε.

Οι έρευνες που έγιναν τότε, προς κάθε κατεύθυνση, δεν έφεραν αποτελέσματα λες και άνοιξε η “γή και το κατάπιε”.

Εξ΄αιτίας εκείνης της απώλειας ο Δήμος προχώρησε στην αγορά ενός ολοκαίνουργιου μηχανήματος αξίας 75.000 ευρώ περίπου.

Σημειώνουμε πως 50.000 ευρώ δόθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από έγκριση του κ. Σκουρλέτη, στα πλαίσια προγράμματος για την Πολιτική Προστασία, ενώ το υπόλοιπο ποσόν πληρώθηκε από το Δήμο, μέσω άλλων μικρότερων ενισχύσεων, που έλαβε.

Το καινούργιο μηχάνημα θα είναι δύσκολο να κλαπεί, επειδή διαθέτει ενσωματωμένο πομπό εκπομπής σήματος σε δορυφόρο συνεχώς (GPS), πράγμα που σημαίνει ανά πάσα στιγμή το σημείο που θα βρίσκεται θα είναι γνωστό.

Στην κεντρική φωτογραφία μας ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης με τους Αντιδημάρχους κ.κ. Ντάβιο και Σαββίδη με το καινούργιο πολυεργαλείο του Δήμου, λίγο μετά την παραλαβή του.

Στην φωτογραφία με τα χιόνια εικονίζεται το εξαφανισμένο μηχάνημα του Δήμου να ανοίγει δρόμο στην πάνω Αγία Βαρβάρα το 2014, μετά από τις χιονοπτώσεις που είχαμε εκείνη τη χρονιά.

Καλορίζικο και καλοδούλευτο…