Τα πρωτότυπα κείμενα των προσφυγών της “ΟΜΑΔΑΣ” Βασιλάκου, Φέγγης, Σωτηρόπουλου κατά αποφάσεων και πράξεων του Δήμου

Πριν δέκα ημέρες η εφημερίδα μας αποκάλυψε, πρώτη, τα ονόματα των τριών Δημοτικών Συμβούλων της πόλης μας οι οποίοι προσέφυγαν κατά αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γράφαμε σχετικά:

“Στην Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση, στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και στην Εισαγγελία Αθηνών κατέφυγαν τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης μας,  κατά δύο αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για τους  Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Βασιλάκο  Θεόδωρο, Φέγγη Αλεξάνδρα και Σωτηρόπουλο Δημήτρη.

Οι αποφάσεις, για τις οποίες απευθύνθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στους παραπάνω φορείς, όπως μας ενημέρωσαν οι ίδιοι, αφορούν:

1. την αποδέσμευση από το Δήμο, χώρου, στον οποίον σήμερα λειτουργεί η ΣΧΟΛΗ ΡΑΔΟΥ, στην οδό Κυκλάδων και

2. την απόφαση να πληρωθούν περίπου 25.000 ευρώ σε ιδιώτη, για την καταγραφή του υπάρχοντος δικτύου Δημοτικού Φωτισμού στην πόλη μας”.

Επίσης οι παραπάνω Δημοτικοί Σύμβουλοι κατήγγειλαν στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ, από την μεταφορά εκεί απορριμμάτων.

Ήδη το Υγειονομικό ήρθε στην πόλη μας και επισκεύθηκε το χώρο και αναμένεται το πόρισμά του.

Σημειώνουμε πως η κίνηση της “ΟΜΑΔΑΣ” όπως αποκαλούνται πλέον οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι, είναι μοναδική και πρωτόγνωρη στα χρονικά της πόλης μας.

Δεν θυμόμαστε στο παρελθόν Δημοτικοί Σύμβουλοι από τρεις διαφορετικές παρατάξεις να συνεργάστηκαν ομαδικά σε τέτοιου είδους κίνηση.

Προκύπτουν όμως ορισμένα ερωτηματικά:

Πως οι τρεις αποφάσισαν να προσφύγουν στις αρμόδιες αρχές μόνοι τους και δεν ζήτησαν από Δημοτικούς Συμβούλους κι άλλων παρατάξεων να συμμετάσχουν στην  κίνησή τους αυτή;

Γιατί αποκλείστηκαν οι υπόλοιποι;

Δεν θα είχε μεγαλύτερη ισχύ, η συμμετοχή περισσοτέρων παρατάξεων, στις προσφυγές που έγιναν;

Μάλιστα ο ένας από εκείνους που κάλλιστα θα μπορούσε να συμμετάσχει ήταν ο κ. Γιάγκας, ο οποίος είχε θέσει τα ζητήματα αυτά, τα οποία κατήγγειλε η “ΟΜΑΔΑ”.

Για να μη ξεφύγουμε όμως από την ουσία του συγκεκριμένου θέματος και άρθρου μας, παρακάτω δημοσιεύουμε τις τρεις Προσφυγές της “ΟΜΑΔΑΣ” για την πλήρη ενημέρωση των συμπολιτών μας και την εξαγωγή ωφέλιμων συμπερασμάτων:

1. ΣΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ π. ΒΙΟΧΡΩΜ

2. ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΤΗΣ

3. ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ,

ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ