Σε έξαρση η εγκληματικότητα στην πόλη μας, με ανύπαρκτη Αστυνόμευση – Γονείς στο Δήμο εξέφρασαν την ανησυχία τους

Το πρωί της Τετάρτης 14 Μαρτίου αντιπροσωπεία Συλλόγων Γονέων της πόλης μας καθώς και γονείς επισκέφτηκαν τη Δημαρχία και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο κ. Καπλάνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο.

Αιτία της επίσκεψης των γονέων ήταν η αυξανόμενη εγκληματικότητα που παρουσιάζει έξαρση στην πόλη μας, τους τελευταίους κυρίως μήνες, με θύματα κυρίως μαθητές.

Τα κρούσματα είναι απανωτά και βιαιότερα με την παρέλευση του χρόνου και την απουσία της Αστυνομίας από τους δρόμους της πόλης μας.

Τα παιδιά δέχονται επιθέσεις σε δρόμους, πλατείες, ακόμα και σε λεωφορεία,υπό την απειλή μαχαιριών και όπλων και ληστεύονται.

Οι δράστες έχουν αποθρασυνθεί σε σημείο τέτοιο που να μην υπολογίζουν να βιαιοπραγήσουν δημόσια χωρίς κανένα μέτρο κάλυψης των χαρακτηριστικών τους ή κάποιο μέτρο  που θα εξασφάλιζε την ανωνυμία τους.

Επιτίθενται και αφαιρούν κινητά τηλέφωνα, χρήματα και ότι αντικείμενο βρίσκουν επάνω στα θύματά τους.

Ήδη από τις αρχές του χρόνου έχουν δηλωθεί στο Αστυνομικό Τμήμα της πόλης μας περισσότερα από είκοσι περιστατικά και η εγκληματικότητα δεν παίρνει τέλος.

Οι γονείς ζήτησαν από τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ντάβιο να φροντίσουν για την ασφάλεια των παιδιών τους και της πόλης γενικότερα.

Ο Δήμαρχος τους ενημέρωσε πως ήδη έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο την ενίσχυση του Α.Τ. και τον προγραμματισμό πεζών περιπολιών Αστυνομικών Οργάνων, σαν αντίδοτο στην εγκληματικότητα και άλλες επισημάνσεις που έχουν γίνει και αιτήματα από το Δήμο προς τους αρμόδιους.

Ολοκληρώνοντας το σύντομο άρθρο μας για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, υπογραμμίζουμε πως Διοίκηση του Δήμου και Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, πρέπει να ενδιαφερθούν περισσότερο με το θέμα της εγκληματικότητας αυτήν την περίοδο.

Καλές είναι οι αναφορές και οι προσφυγές για την καθαριότητα και τις λακκούβες στους δρόμους.

Καλές και οι εκδηλώσεις και τα φρου – φρου κι΄αρώματα, αλλά κατά την ταπεινή μας άποψη, κυρίαρχο θέμα ΣΗΜΕΡΑ στην πόλη μας είναι η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. 

Με την ευκαιρία σημειώνουμε πως απόψε το βράδυ, Τετάρτη 14 Μαρτίου, η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ έχει Γενική Συνέλευση. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ πως από τα θέματα που πρέπει να συζητηθούν είναι και η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των ΜΑΘΗΤΩΝ της πόλης μας.