Φωτιές σε πλαστικούς κάδους απορριμμάτων στην πόλη μας

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης 6 Μαρτίου δύο κάδοι απορριμμάτων πήραν φωτιά στη γωνία Μήλου και Κουντουριώτη, από άγνωστη αιτία και δράστη.

Γείτονες επενέβησαν με πυροσβεστήρα και μετριάστηκε η ζημιά σε αυτούς μόνο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφτασε ταχύτατα, έσβησε ολοκληρωτικά τη φωτιά πριν εξαπλωθεί σε Ι.Χ. αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα κοντά στους καιόμενους κάδους.

Ο ένας εξ αυτών κάηκε ολοσχερώς και από το δεύτερο κάηκε ο πάτος του.

Επί τόπου έφθασαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σαββίδης και Ντάβιος, ιδιαίτερα στεναχωρημένοι και προβληματισμένοι από τις συχνές πυρκαγιές που παρατηρούνται στους κάδους στους δρόμους της πόλης μας.

Σημειώνουμε πως από τους 75 περίπου κάδους που προμηθεύτηκε πριν λίγους μήνες ο Δήμος, έχουν καεί, καταστραφεί ή εξαφανιστεί 13 από αυτούς.

Πληροφορηθήκαμε πως βρέθηκαν κάδοι του Δήμου μας στο Κερατσίνι αλλά και στη Σαλαμίνα!!!

Νωρίτερα το απόγευμα γείτονες της οδού Μεσογείων έσβησαν με πυροσβεστήρες φωτιά σε κάδο στη συμβολή της με την οδού Νάξου.

Κλείνοντας το ρεπορτάζ μας σχετικά και με τις σημερινές πυρκαγιές των κάδων αναρωτηθήκαμε μήπως ο Δήμος άλλαζε αντίληψη και επέστρεφε στην αγορά σιδερένιων κάδων, οι οποίοι βεβαίως στοιχίζουν σχεδόν τα διπλάσια χρήματα (350 ευρώ ο ένας), αλλά αντέχουν τον τριπλάσιο χρόνο.

Έτσι κι αλλιώς με τη συχνότητα που καταστρέφονται από διάφορες αιτίες οι πλαστικοί, σε λίγο θα μείνουν οι μισοί, πράγμα που σημαίνει στο τέλος θα μας κοστίσουν όσο οι σιδερένιοι, αφού θα χρειαστεί να αντικατασταθούν, με νέα παραγγελία, για να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης μας.