Αποδέσμευση χώρου από το Δήμο – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΕΓΓΗ: Η Δημοτική Αρχή «δωρίζει» οικόπεδο!

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, αποφασίστηκε η αποδέσμευση  ενός χώρου ο οποίος   επί πολλά χρόνια ήταν δεσμευμένος από το Δήμο για “ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ”.

Πρόκειται για το κτίριο και τον αύλιο χώρο του, στον οποίο στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός “ΡΑΔΟΥ”, στη συμβολή των οδών Προβελεγγίου και Κυκλάδων.

Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ζήτησαν την αναβολή του θέματος, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή από το Σώμα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΕΓΓΗ: Η Δημοτική Αρχή «δωρίζει» οικόπεδο!

Σχετικά με το θέμα της αποδέσμευσης του συγκεκριμένου χώρου, η Δημοτική Σύμβουλος κ. Αλεξάνδρα Φέγγη μας έστειλε το παρακάτω κείμενο προς δημοσίευση:

“Η Δημοτική Αρχή «δωρίζει» οικόπεδο!

Αποδεσμεύθηκε οικόπεδο που είχε δεσμευτεί από προηγούμενη Δημοτική Αρχή στις οδούς Προβελεγγίου και Κυκλάδων και μάλιστα για κατασκευή Παιδικού Σταθμού γιατί η Δημοτική Αρχή κρίνει :

1. ότι δεν χρειάζεται η πόλη άλλον Παιδικό σταθμό και

2. δεν μπορεί να το εξαγοράσει (αλλά αγνοεί το κόστος του!)

Σύμφωνα με την εισήγηση, λοιπόν, της πλειοψηφίας δεν χρειάζεται εκεί Παιδικός Σταθμός αφού η πόλη έχει ήδη 3! (τόσους πολλούς!) Έναν στην Σίφνου, έναν στην Κρήτης και Παλαιών Πολεμιστών και έναν στην Σιπύλου!

Δεν μας λένε όμως ότι η περιοχή αυτή, στην οποία βρισκόταν το δεσμευμένο οικόπεδο, δεν έχει κανέναν Παιδικό Σταθμό!

Εντελώς ανερυθρίαστα και απροβλημάτιστα στην πρώτη αίτηση των ιδιοκτητών(21/12/2017) για την αποδέσμευσή του, έσπευσε να το παραχωρήσει !

Χωρίς καμιά μελέτη για τις ανάγκες τις περιοχής από τις υπηρεσίες του Δήμου (την οποία ζήτησα και δεν υπάρχει), χωρίς καμιά κοστολόγηση του οικοπέδου (την οποία ζήτησα και απαντήθηκε ότι δεν γνωρίζουν), χωρίς κανένα σχεδιασμό για μελλοντική διεκδίκηση εξασφάλισης κονδυλίων ή εξεύρεσης χρημάτων για την υλοποίηση του σκοπού για τον οποίο δεσμεύτηκε το οικόπεδο….. (σχεδιασμός, ο οποίος δεν υπάρχει επίσης!)

Ούτε καν πέρασε η πρόταση από Συμβούλους της μειοψηφίας να αναβληθεί το θέμα για το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες ώστε να γνωρίζουν τι ψηφίζουν και γιατί. Σαν να έπρεπε οπωσδήποτε να παρθεί η απόφαση εκείνη τη στιγμή και να μην υπάρξει καμιά καθυστέρηση.

Όμως με αυτή τη βιασύνη, τη μυστικότητα και την άρνηση παροχής στοιχείων κάτι φαίνεται να μην πάει καλά. Να υπογραμμισθεί, ότι αυτοί που ζητούν την αποδέσμευση, το αγόρασαν ενώ γνώριζαν όταν ήταν ήδη δεσμευμένο. Που βασίστηκαν και αγόρασαν ένα οικόπεδο δεσμευμένο;

Ότι θα έλθει ο κ. Καπλάνης και θα το αποδεσμεύσει; Να σημειωθεί ότι είναι το τελευταίο μεγάλο οικόπεδο της πόλης. Το δέσμευσε η Δημοτική Αρχή Σουλιμιώτη, τη δέσμευση τη διατήρησε η Δημοτική Αρχή Μίχου και από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω δεν αγοράστηκε από τη Δημοτική Αρχή Μίχου επειδή λειτουργούσε ήδη παιδικός σταθμός εκεί, δηλαδή είχε χρήση σύμφωνη με τη χρήση για την οποία το προόριζε και ο Δήμος.

Το ερώτημα λοιπόν είναι «Γ Ι Α Τ Ι;»

Ποιος ωφελείται και ποια είναι η σχέση του με την Δημοτική Αρχή;

Η εύκολη λύση να παρατήσουμε τους ωφέλιμους χώρους που σχετίζονται με το μέλλον της πόλης μας νομίζω ότι υπερβαίνουν  τη δικαιοδοσία της πλειοψηφίας του δήμου, που εντελώς απερίσκεπτα και με πλήρη άγνοια των δεδομένων ψήφισε την πρόταση του Δημάρχου.

Στην ίδια μοίρα βρίσκεται και το οικόπεδο, δίπλα στο Δημαρχείο που είχε απαλλοτριωθεί, από όλους εμάς, επί Διοίκησης Μίχου, για να γίνει υπόγειος σταθμός αυτοκινήτων, για να ανακουφίσει το κέντρο και τους παρόδιους, από τη λειτουργία του Σταθμού ΜΕΤΡΟ.

Ο δήμαρχος αδρανεί επικίνδυνα. Ίσως μας ετοιμάζει κι εκεί κάποια αποδέσμευση.

Πρέπει να γνωρίζει όμως ότι δεν πρόκειται να μείνουμε αδρανείς για ό,τι σχετίζεται με τα ζωτικά συμφέροντα της πόλης μας”.

Αλεξάνδρα Φέγγη
Δημοτική Σύμβουλος
Επικεφαλής Δημ. Παράταξης
«Πράξη Ευθύνης»