Να ενημερώνονται όλοι οι επαγγελματίες – καταστηματάρχες, όταν ο Δήμος πρόκειται να αγοράσει προϊόντα ή υπηρεσίες

Συμπολίτες μας καταστηματάρχες σε συζητήσεις που κάναμε μαζί τους μας εξέφρασαν ένα παράπονο το οποίο μεταφέρουμε μέσα από τις στήλες μας και ελπίζουμε ο Δήμος να το λάβει υπ΄όψιν του.

Μας δήλωσαν πως ενώ λειτουργούν τα καταστήματά τους επί χρόνια στην πόλη μας, εντούτοις ο Δήμος ποτέ δεν τους έχει ζητήσει να κάνουν κάποια προσφορά για είδη που πρόκειται να προμηθευτεί.

Υποστηρίζουν πως υπάρχει μια προτίμηση σε συγκεκριμένα καταστήματα, ενώ και αυτοί πωλούν συναφή είδη ή προσφέρουν ίδιες υπηρεσίες με άλλα, όπως αρτοσκευάσματα, ηλεκτρολογικό υλικό, χρώματα, χαρτικά, απορριπαντικά, τυπογραφικές εργασίες και άλλα αναλώσιμα είδη.

Δυσκολευόμαστε να αποδεχτούμε πως συμβαίνει κάτι τέτοιο από το Δήμο.

Δεν θα ήταν κακό όμως ο Δήμος με κάποιο τρόπο να δημιουργήσει κάποιο αρχείο –  κατάσταση των καταστημάτων της πόλης μας και να τα ενημερώνει ηλεκτρονικά,  όταν προτίθεται να προβεί σε κάποια αγορά ή προμήθεια, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση όλων των επαγγελματιών και να συμμετέχουν όσοι το επιθυμούν.

Η τεχνολογία έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που η ενημέρωση πλέον είναι εύκολο θέμα. Τα στοιχεία των περισσότερων επαγγελματιών ο Δήμος άλλωστε τα έχει στη διάθεσή του, από τα Δημοτικά Τέλη που πληρώνουν μέσω της ΔΕΗ.

Τέλος πάντων ας μεριμνήσει να βρεθεί κάποιος τρόπος να ενημερώνονται ΟΛΟΙ οι καταστηματάρχες, ώστε να μην υπάρχει ούτε καν η υποψία πως υπάρχει προτίμηση για συγκεκριμένα καταστήματα.

Υπάρχει βέβαια η Διαύγεια στην ιστοσελίδα του Δήμου, αλλά αρκετοί δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της.

Μήπως να ξεκινούσε από αυτήν την ενημέρωση των επαγγελματιών σε πρώτη φάση;