Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα επαναλειτουργήσει…

Την επαναλειτουργία του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής σκέπτεται  ο Δήμος.

Γεγονός που χαροποίησε πολύ, γονείς και μαθητές της πόλης μας, που πληροφορήθηκαν την πρόθεση του Δήμου.

Γράφαμε πριν λίγες εβδομάδες, όταν το Υπουργείο Παιδείας εξήγγειλε την απόφασή του να συμπεριλάβει στα μαθήματα των Σχολείων και εκείνο της Κυκλοφοριακής Αγωγής, πως ο Δήμος μας είναι τυχερός αφού σε αυτόν υπάρχει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη συμβολή των οδών Χανίων και Ηρακλείου.

Βεβαίως δεν είναι ακριβώς όπως όταν εγκαινιάστηκε, αφού όλα τα όργανα παιδικής χαράς έχουν ξηλωθεί, τα παιδικά ηλεκτρικά αυτοκινητάκια για τις ανάγκες του μαθήματος, που είχε προμηθευτεί ο Δήμος έχουν “κάνει φτερά” και γενικά θέλει δουλειά για να “συνέλθει”.

Θα χρειαστεί να γίνει ασφαλτόστρωση των “δρόμων” που υπάρχουν σε αυτό καθώς επίσης και  η επισκευή ορισμένων πινακίδων σήμανσης ή αντικατάστασή τους.

Το θεατράκι που υπήρχε σε αυτό, διακρίνεται στο βάθος της φωτογραφίας στην κορυφή του άρθρου μας, καταστράφηκε από τη μη συντήρηση και εγκατάλειψή του, με αποτέλεσμα ο Δήμος να το ξηλώσει…

Ο χώρος που επισκεφτήκαμε για να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, ήταν καθαρός και επισκέψιμος.

Υπογραμμίζουμε πως Σχολεία του Δήμου μας πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε άλλους Δήμους, που επίσης διαθέτουν ανάλογα πάρκα π.χ. Ελευσίνα, με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή, αφού το δικό μας είναι στα αζήτητα…

Σημειώνουμε πως ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Καπλάνης με τον Αντιδήμαρχο κ. Λεωτσάκο, πριν λίγες ημέρες σε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Θεμάτων Αλλοδαπών, Υπηκόων Τρίτων Χωρών και Παράτυπης Μετανάστευσης κ. Τζανέτο Φιλιππάκο, του θέσανε  θέματα που αφορούν την πόλη της Αγίας Βαρβάρας αλλά και ευρύτερα τη Δυτική Αθήνα, όπως η λειτουργική αναβάθμιση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, η εφαρμογή του προγράμματος «Αστυνομικός της Γειτονιάς», καθώς και θέματα της διαχείρισης του μεταναστευτικού σε σχέση με τη Δυτική Αθήνα.